Καμία παύση!

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το hashtag #nopause στις οθόνες μας ξεκίνησε η παρουσίαση της Vichy Neovadiol στο Παρίσι, στις αρχές του καλοκαιριού. Στο επίκεντρο, οι επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα, που μπορούν πλέον να περιοριστούν –έως και να απαλειφθούν– χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας που επιτρέπει τη δέσμευση των «εργαλείων» της νεότητας στις καλλυντικές συνθέσεις. Η Vichy, το κορυφαίο brand φαρμακείου, εδώ και 80 χρόνια πρωτοπορεί στον τομέα της ομορφιάς, παρέχοντας στις γυναίκες όλων των ηλικιών προϊόντα φροντίδας εξαιρετικής αποτελεσματικότητας, αποδεδειγμένης στο χρόνο. Με γνώση, πείρα και υψηλή τεχνογνωσία, προσαρμόζει τις συνθέσεις της στα καινούρια κάθε φορά δεδομένα, δίνοντας νέα ώθηση στην έρευνα. Σ’ αυτό το πλαίσιο και μετά από 15 χρόνια μελετών πάνω στην επίδραση των ορμονών που σχετίζονται με τη νεότητα της επιδερμίδας, είναι σε θέση να πει με ασφάλεια «καμία παύση» στις διεργασίες του οργανισμού που διατηρούν τη νεότητα! Αυτό χάρη στη δημιουργία του πρώτου σύμπλοκου αναπλήρωσης που αποκαθιστά τις λειτουργίες της επιδερμίδας, επαναφέροντάς τις στα επίπεδα προ της εμμηνόπαυσης, το οποίο ενσωματώθηκε στη σειρά Neovadiol. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτή η καινοτομία έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού η Vichy συνεργάστηκε αποκλειστικά με τον Καθηγητή στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου και Ιατρό Δερματολογίας, Δρ. Χρήστο Ζουμπούλη, μελετώντας για πρώτη φορά την επίδραση της DHEA στη νεότητα της επιδερμίδας.

Καμία παύση!-1
Καμία παύση!-2

Ορός και κρέμα ημέρας Neovadiol με σύμπλοκο αναπλήρωσης στην ώριμη επιδερμίδα (ξηρή, κανονικήμεικτή), Vichy.

Καμία παύση!-3

H σύνθεση  της Neovadiol Vichy τη στιγμή της παραγωγής.

Καμία παύση!-4

Ο καθηγητής  δερματολογίας –  ιατρός Δρ. Χρήστος  Ζουμπούλης μας μίλησε για την επίδραση της DHEA στη νεότητα της επιδερμίδας, ενώ η καθηγήτρια θετικής ψυχολογίας Florence Servan-Schreiber επισήμανε τον καταλυτικό ρόλο των ορμονών κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.  

 

Όμως, τι ακριβώς είναι η DHEA; Όπως μας ενημέρωσε ο καθηγητής, πρόκειται για τη διϋδροεπιανδροστερόνη, τη στεροειδή ορμόνη που υπάρχει σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στην επιδερμίδα. Ξεκινά να παράγεται περίπου στην ηλικία των 7 ετών στα επινεφρίδια, περίπου στα 25 η παραγωγή της φτάνει στο απόγειό της, ενώ στην ηλικία των 70 ετών μόλις το 10% της μέγιστης συγκέντρωσής της εξακολουθεί να υπάρχει. Τα επίπεδά της μειώνονται δραστικά με την ηλικία και φθίνουν ταχύτερα στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Κι ενώ πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει τις μεταβολές του οργανισμού κατά την εμμηνόπαυση με ορισμένα συμπτώματα γήρανσης της επιδερμίδας, η Vichy σε αποκλειστική συνεργασία με τον Δρ. Ζουμπούλη είναι η πρώτη που μελέτησε τη θετική επίδραση της DHEA στη νεότητα της επιδερμίδας. Αυτή, σε γονιδιακό επίπεδο, αυξάνει τον πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων και μειώνει τη συνοχή τους, βελτιώνοντας τη φυσική απολέπιση. Στο χόριο σχετίζεται με την αύξηση στη σύνθεση του κολλαγόνου Ι και III. Σε πρωτεομικό επίπεδο, διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου I και III. Σε κλινικό επίπεδο, αυξάνει την ενυδάτωση, συμβάλλει στην αύξηση της πυκνότητας της επιδερμίδας και την παραγωγή λιπιδίων, ενώ ταυτόχρονα την κάνει να φαίνεται λιγότερο τραχιά και λεπτή. Η Vichy, για να καταφέρει να ενσωματώσει στη σύνθεση της Neovadiol αυτά τα στοιχεία, στην ουσία μιμήθηκε τη δράση της ορμόνης της νεότητας, δημιουργώντας το σύμπλοκο αναπλήρωσης που επαναφέρει στην επιδερμίδα την πυκνότητα, τη φρεσκάδα και τη λάμψη της. Αυτό χάρη σε έναν επαναστατικό συνδυασμό πέντε συστατικών –Hedione, Hepes, Hydrovance, υαλουρονικού οξέος και Pro-Xylane– εκ των οποίων το τελευταίο αποτελεί μια ευρεσιτεχνία της L’Oréal. Αναλυτικά, το Pro-Xylane γεμίζει τις ρυτίδες και χαρίζει ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα, το Hepes έχει απολεπιστικές ιδιότητες, ευνοώντας την κυτταρική ανανέωση, το Hydrovance και το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνουν βαθιά και χαρίζουν σφριγηλότητα, και το Hedione αυξάνει την παραγωγή λιπιδίων, προσφέροντας στην επιδερμίδα ελαστικότητα. Ως αποτέλεσμα, με τη χρήση της νέας σειράς Neovadiol, η πυκνότητα και η ελαστικότητα της επιδερμίδας αποκαθίστανται, η χαλάρωση μειώνεται, το περίγραμμα του προσώπου αναπλάθεται και η επιδερμίδα γίνεται λαμπερή και ομοιογενής. Ο ορός απλώνεται εύκολα, απορροφάται αμέσως και οι μικροπέρλες που περιέχει χαρίζουν διακριτική λάμψη, ενώ οι δύο κρέμες, για κανονική-μεικτή επιδερμίδα και για ξηρή, είναι δροσερές, έντονα ενυδατικές και άμεσα απορροφήσιμες. Στα συν τους, το υπέροχο άρωμα με νότες μήλου, πράσινου τσαγιού, ίριδας και γιασεμιού, με κορύφωση musk και βιολέτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή