Με ένα πιρούνι

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγεις την πόρτα και νομίζεις ότι βρίσκεσαι στον ονειρικό κόσμο της ταινίας Ξενοδοχείο Grand Budapest. Όχι τυχαία, καθώς πίσω από το design του Bar Luce στο Fondazione Prada του Μιλάνο βρίσκεται ο σκηνοθέτης Wes Anderson με τα τέσσερα Όσκαρ. Ένα flashback στα μιλανέζικα καφέ του ’50, με ταπετσαρίες που αναπαριστούν την Galleria Vittorio Emanuele και φλιπεράκια με τον ήρωά του Steve Zissou από την ταινία Υδάτινες Ιστορίες, στην αιώνια λιακάδα ενός λαμπερού μυαλού (www.fondazioneprada.org).

Με ένα πιρούνι-1

«Το Βar Luce είναι το μέρος όπου θα μπορούσα να γράψω το επόμενο σενάριό μου» ―Wes Αnderson

Με ένα πιρούνι-2

Γαστρονομία και rock & roll στο βραβευμένο The Jane.

 

Με ένα πιρούνι-3

Suvlaki στο λονδρέζικο Soho

 

Στη γαλλική επαρχία του Μεντόκ, η Γαλλοκινεζούλα Mimi Thorisson μαζεύει μανιτάρια, ετοιμάζει πίτες με τα επτά παιδιά και τα δεκατέσσερα σκυλιά της, που τριγυρνούν στον πύργο της, γράφει συνταγές στο blog της Manger (www.mimithorisson.com) και φωτογραφίζεται για τα μεγαλύτερα περιοδικά, πάντα από το σύζυγό της, Οddur Thorisson, ως νέα βασίλισσα της κουζίνας. Το βιβλίο της Α Κitchen in France (εκδ. Clarkson Potter) έγινε best seller, η Mimi απέκτησε εκπομπή στο Canal+, ετοιμάζει workshops για το 2016 και το νέο της βιβλίο.

Στο Λονδίνο, το σουβλάκι πέρασε σε νέα διάσταση σε ένα χώρο μοντέρνο, γρήγορο μεν και casual, αλλά ταυτόχρονα κομψό, σχεδιασμένο από την interior designer Afroditi Krassa, με consultant chef τον Ηλία Μαμαλάκη. «Θέλαμε να φέρουμε το σουβλάκι στους food lovers του Soho», εξηγεί ο Yannis Theodorakakos, συνιδιοκτήτης μαζί με τον Michael Kantartzis του Suvlaki. «Να δείξουμε πως το σουβλάκι μπορεί να είναι φρέσκο, νόστιμο και υγιεινό, γρήγορο και casual, sexy και trendy» (www.suvlaki.co.uk). Στη Regent Street, στο ισόγειο του ιστορικού καταστήματος της Burberry άνοιξε το νέο μπαρ Thomas’s. Στο μενού του ξεχωρίζουν: αστακός με τσιπς, σάντουιτς με χοιρινό του Γιορκ και σολομός με χαβιάρι βινεγκρέτ. Tο εξαιρετικά κομψό interior του The Jane στην Αμβέρσα συνεχίζει να τραβά τα flash, αποσπώντας τρία βραβεία για το design του Studio Piet Boon στα International Restaurant & Bar Design Awards, ως «Best Restaurant Europe», «Best Restaurant International» και «Best Overall Restaurant». Το εγχείρημα των Michelin star chefs Sergio Herman και Nick Bril δουλεύει άψογα, καθώς εδώ όπου και αν στραφείς η αίσθηση είναι θεία: από την τέχνη και τη μουσική ως το design και το εξαιρετικό φαγητό (www.thejaneantwerp.com).

Όσο για τον George Calombaris δήλωσε περήφανα ότι το βιβλίο Greek (εκδ. Penguin) είναι η εικόνα του για την Ελλάδα όπως τη θυμάται ως παιδί. Από τους πιο επιδραστικούς chefs στην Αυστραλία, με έξι εστιατόρια, παρουσιάζει αγαπημένες συνταγές της γιαγιάς του με το δικό του flair, όπως ταραμοσαλάτα ποπ κορν και cocktail μπακλαβά. «Στο τέλος της ημέρας, αυτό που έχει αξία είναι να τρως κάτι νόστιμο, σωστά;».

Με ένα πιρούνι-4

Ο George Calombaris ξαναγράφει τις συνταγές της γιαγιάς του στο νέο βιβλίο Greek

Με ένα πιρούνι-5

Η Mimi Thorisson στον πύργο της

Με ένα πιρούνι-6

Με budget από £22 δοκιμάζεις Michelin star κουζίνα στο Λονδίνο. Επιλέξτε: Το set lunch menu (£29,50) στο Pollen Street Social του Jason Atherton. www.pollenstreetsocial.com ―Το express menu (£22) στο Περουβιανό Lima του Virgilio Martinez. www.limalondon.com ―Το set lunch menu (£24) ή μενού πέντε πιάτων με £75 στο Outlaw’s του Knightsbridge. www.capitalhotel.co.uk

Με ένα πιρούνι-7

Aστακός με τσιπς και τσάι στο bar Thomas’s της Burberry.

 

Photos: Atillio Maranzano/Courtesy Fondazione Prada. Richard Powers

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή