Από χώρα σε χώρα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βernard Laurance ονειρευόταν να γράψει βιβλίο μαγειρικής από τα 13 του. Επί ένα χρόνο τότε προσπαθούσε αυτοσχεδιαστικά να φτιάξει ένα κέικ που είχε δοκιμάσει κάπου στη Βρετάνη, αλλά δεν είχε τη συνταγή. Μετά από αμέτρητες δοκιμές το πέτυχε και η συνταγή αυτή είναι μία από τις 110 που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του με τίτλο «Baklava to TarteTatin», έναν πραγματικό γύρο του κόσμου μέσα από γλυκά. Εκτός από το έμφυτο ενδιαφέρον του για τις γεύσεις και την αστείρευτη διάθεση για πειραματισμούς, κάτι ακόμα που βοήθησε τον 36χρονο σήμερα Γάλλο να συγκεντρώσει ερεθίσματα από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα είναι ότι από τα 20 δουλεύει ως αεροσυνοδός στην Air France.

Από χώρα σε χώρα-1

Όταν το 2009 δεν επιβιβάστηκε σαν από θαύμα σε μια πτήση που χάθηκε στον Ατλαντικό, αποφάσισε ότι το μαγειρικό του όνειρο δεν μπορούσε να περιμένει. Όμως κανένας εκδότης δεν τον εμπιστευόταν, οπότε έφτιαξε το www.lacuisinedebernard.com, για να εξελιχθεί σε έναν από τους διασημότερους food bloggers της Γαλλίας, με 2 εκατομμύρια views το μήνα! Μετά από δύο βιβλία στη μητρική του γλώσσα, το Baklava to TarteTatin είναι το πρώτο που κυκλοφορεί στα αγγλικά, ενώ λανσαρίστηκε επίσης η αγγλόφωνη εκδοχή του blog του. Και βέβαια ο ίδιος παραμένει αεροσυνοδός, αλλά part time, αναζητώντας παντού γευστικές συγκινήσεις που θα προσπαθήσει στη συνέχεια να ανασυνθέσει στην κουζίνα του.

PHOTO: COPYRIGHTAMELIEROCHE

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή