Tanja Ludyga: Shine On

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεννημένη στη Γερμανία, με σπουδές στο Λονδίνο πάνω στην τέχνη και προϋπηρεσία σε γκαλερί εκεί, η Tanja Ludyga (προφέρεται Τάνια Λούντιγκα) ζει σήμερα στον Άγιο Νικόλαο, στην Κρήτη, όπου την οδήγησε ο έρωτας και ο γάμος με τον Έλληνα σύζυγό της.

Παρόλο που από μικρή γοητευόταν από τα κοσμήματα και σχεδίαζε, μόνο όταν έφτασε εκεί βρήκε το «οργανικό στοιχείο» που έλειπε από τη δημιουργική της φαντασία και έφτιαξε την πρώτη της ολοκληρωμένη συλλογή, με τίτλο Gaea.

Tanja Ludyga: Shine On-1

Φτιαγμένα στο χέρι, από επιχρυσωμένο ορείχαλκο με κρύσταλλα Swarovski, τα κομμάτια της είναι εμπνευσμένα από ισχυρές θηλυκές παρουσίες και τις ιστορίες τους – αρχαίες Ελληνίδες θεές, βασίλισσες της Αιγύπτου, αλλά και γοητευτικές πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’40, όπως η Ava Gardner. «Τα σχέδιά μου συνδυάζουν διαφορετικά στοιχεία, ισχυρά και ακραία, αλλά συνάμα απαλά και ντελικάτα», λέει η Ludyga. «Θέλω να δημιουργώ εντυπωσιακά, δυναμικά κοσμήματα, για γυναίκες οποιασδήποτε οικονομικής επιφάνειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή