ΣΤΙΛ

“Under the influence”: Η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Μαγγίρα

“Under the influence”: Η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Μαγγίρα

Στα πλαίσια της εικαστικής σειράς Art in the heart of Athens στο Grecotel Pallas Athena, εγκαινιάστηκε η Έκθεση ζωγραφικής Under the influence του Γιώργου Μαγγίρα.
Παραμυθένια αίσθηση και απίστευτη ομορφιά είναι η πρώτη εντύπωση που κερδίζει τον θεατή με απλές εικόνες από τη φύση με λουλούδια, δέντρα, τοπία που τονίζουν εστιάζοντας σε λεπτομέρειες ενός «καρέ» τον υψηλό συναισθηματικό τόνο του καλλιτέχνη και την φυσική ομορφιά της Ελλάδας.

“Under the influence”: Η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Μαγγίρα-1

Τα ζωηρά ζεστά χρώματα, η χρήση του φωτός και η χαρακτηριστική απλότητα της σύνθεσης είναι τα βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν στους πίνακες του καλλιτέχνη, ενώ οι συνθέσεις του αποπνέουν τη χαρούμενη πλευρά της ζωής και την ανάλαφρη διάθεση που αποτελούν, άλλωστε, πηγή της έμπνευσης του.  Η  απλότητα αυτή προσδίδει την αμεσότητα μιας τεχνικά αρχέτυπης ομορφιάς και τα έργα του Γιώργου Μαγγίρα παρασύρουν το θεατή, όπως ο παραμυθάς τα παιδιά, ενώ κάθε πίνακάς του θα μπορούσε να είναι εξώφυλλο και μιας ιστορίας.  

“Under the influence”: Η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Μαγγίρα-2

Γιώργος και Μπέτυ Μαγγίρα

“Under the influence”: Η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Μαγγίρα-3

Ματθίλδη Μαγγίρα και Λάκης Γαβαλάς

Οι προσκεκλημένοι, που λόγω των σχέσεων και του στενού περιβάλλοντος του δημιουργού προέρχονταν από τον ευρύτερο καλλιτεχνικό κόσμο, περιηγήθηκαν στην Έκθεση και εντυπωσιάστηκαν με τη μαγεία των έργων και την εικονική πραγματικότητα του καλλιτέχνη που σφύζει από το φως και την ομορφιά της χώρας μας. Οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν εξαιρετικά ποικιλιακά κρασιά ROUSSASWINE, Cabernet Sauvignon και Syrah, στο σύγχρονο urban chic περιβάλλον του εστιατορίου και μπαρ του Pallas Athena στην καρδιά της πόλης με θέα στη νεοκλασική πλατεία Κοτζιά.

Under the influence,  Έκθεση Zωγραφικής Γιώργου Μαγγίρα

Από 1.5.2016 έως 8.7.2016, 08.00 – 22.00 καθημερινά

Είσοδος ελεύθερη

GRECOTEL PALLAS ATHENA

Pallas Athena Restaurant
Αθηνάς 65 & Λυκούργου 1, Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα 10551, Τηλ: 210 3250900

e-mail: [email protected], www.grecotelpallasathena.com