Αγάπη καλοκαιρινή

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τρία κορίτσια πίσω από το ολοκαίνουριο brand Kyrvan έχουν κοινή καταγωγή από την Κρήτη, έναν τόπο στον οποίο συνεχώς επιστρέφουν για «παιδικές», ατέλειωτες διακοπές στον ήλιο, αλλά και για την επαφή με μια γη που διατηρεί ζωντανή την κληρονομιά της και ανατροφοδοτεί με αυτήν τους ανθρώπους της.

Η Ιεράπετρα, η καυτή παραθαλάσσια πόλη στην αδρή νοτιοανατολική ακτή του νησιού, ενέπνευσε τη Μυρτώ και την Εύη Κριτσωτάκη, και μαζί την τρίτη τους «αδελφή», την οδοντίατρο Μαριάννα Κοντοπόδη, να δημιουργήσουν ένα stylish αξεσουάρ που θα τις συνέδεε για πάντα με το καλοκαίρι στο νησί, την παράδοσή τους και την άνεση που αναζητούν στην καθημερινή τους ζωή. «Πάντα φορούσαμε εσπαντρίγιες! Σκεφτήκαμε λοιπόν να σχεδιάσουμε τις δικές μας, συνδυάζοντας ποιοτικά υλικά 100% ελληνικά, με μια σύγχρονη αντίληψη κομψότητας και, φυσικά, με μοτίβα και κεντήματα που βλέπαμε από μικρές, σε εργόχειρα και ρούχα των γιαγιάδων μας», λέει η Μυρτώ, η πιο «επαγγελματίας» της παρέας. Fashion stylist σε γνωστούς γυναικείους τίτλους μόδας, πέρα από ραφινάτη αισθητική, η Μυρτώ διαθέτει και καλλιεργημένο μάτι, αφού οι σπουδές της είναι στη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Αγάπη καλοκαιρινή-1
Αγάπη καλοκαιρινή-2

Φωτογραφίες από την καμπάνια των Kyrvan / www.kyrvanshoes.com

Αγάπη καλοκαιρινή-3

 

Αγάπη καλοκαιρινή-4

«Θέλαμε παπούτσια με μοναδική ταυτότητα, κομψά, σημερινά, και την ίδια στιγμή φτιαγμένα με “παλιό” τρόπο, με την τέχνη της υφαντικής και της υποδηματοποιίας», λέει η Εύη, παιδοψυχολόγος στο επάγγελμα, ομολογώντας ότι πάσχισαν πολύ να κατασκευάσουν τις εσπραντίγιες τους εξ ολοκλήρου στην Κρήτη, και μόνο για χάρη της ποιότητας αναγκάστηκαν να «δανειστούν» τις σόλες από την Ισπανία. Κάθε εσπαντρίγια Kyrvan – το όνομά τους είναι από την αρχαία ονομασία της Ιεράπετρας, «Κύρβα» – είναι μοναδική, και χρειάζεται 4 ώρες να φτιαχτεί στο χέρι. Τα πανιά για τα canvas μοντέλα υφαίνονται σε μια παραδοσιακή υφαντουργία στο Ηράκλειο και φέρουν μοτίβα από vintage κρητικές φορεσιές, ενώ τα κεντήματα στις σουέντ εσπαντρίγιες απεικονίζουν λεπτομέρειες από παραδοσιακές κρητικές παραστάσεις.  

Το πακετάρισμα ολοκληρώνει την ιδέα της εντοπιότητας: Ένα πάνινο λευκό ταγαράκι, μια «βούργια» σαν αυτές που οι Κρητικοί αγρότες έβαζαν το κολατσιό τους πριν φύγουν για τα χωράφια, ντύνει περήφανα τις Kyrvan εσπαντρίγιες, στολισμένη με πλεκτά χειροποίητα κορδόνια και μια παιχνιδιάρικη φούντα, που εκφράζει το κέφι των τριών δημιουργών του brand.

www.kyrvanshoes.com

 

PHOTOS: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (THIS IS NOT ANOTHER AGENCY*), MAKE UP-HAIR: ΜΑΙΡΗΛΟΥ ΤΖΙΒΕΛΕΚΗ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΥΡΤΩ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ STYLING: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή