«Electronica»: Το νέο project του Jean-Michel Jarre

«Electronica»: Το νέο project του Jean-Michel Jarre

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To «Oxygène», με το οποίο συστήθηκε δισκογραφικά το 1976, κατέχει ακόμα την πρωτιά στη λίστα με τους πιο ευπώλητους δίσκους στη Γαλλία. Σχεδόν 40 χρόνια μετά, ο Jean-Michel Jarre, o πιο γνωστός πρεσβευτής της ηλεκτρονικής μουσικής, προσθέτει μία ακόμα επιτυχία στο ενεργητικό του, μέσα από το project «Electronica».

«Ήθελα να μιλήσω για την ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής και της κληρονομιάς της από τη δική μου ματιά και εμπειρία, από τότε που ξεκίνησα έως τώρα». Για το εγχείρημα αυτό συνεργάστηκε με 30 καλλιτέχνες συνδεδεμένους με αυτήν τη σκηνή, ταξιδεύοντας σε κάθε άκρη της γης, για να μοιραστεί μαζί τους στο στούντιο τη χαρά της δημιουργίας.

«Electronica»: Το νέο project του Jean-Michel Jarre-1

Το πρώτο μέρος του project, που κυκλοφόρησε πέρυσι το φθινόπωρο, περιλάμβανε 16 κομμάτια με ονόματα όπως ο Moby και η Laurie Anderson, ενώ το δεύτερο, με τίτλο «Electronica Vol 2: The Heart of Noise», παρουσιάζει συνεργασίες με μουσικούς όπως οι Pet Shop Boys, η Cyndi Lauper και ο Hans Zimmer. —Κυκλοφορεί στις 06/05 από τη Feelgood Records

PHOTO: DAVID HOGAN/GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή