Η Anna Wintour είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στα media σύμφωνα με το Forbes

Η Anna Wintour είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στα media σύμφωνα με το Forbes

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σιδηρά Κυρία της αμερικανικής Vogue είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στα μέσα ενημέρωσης και τη ψυχαγωγία, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Η Anna Wintour θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές influencers στον χώρο με τις απόψεις και τις αποφάσεις της να επηρεάζουν τη μόδας και όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατέχει επίσης και την καλλιτεχνική διεύθυνση του πανίσχυρου εκδοτικού ομίλου Conde Nast.

Το περιοδικό συντάσσει την ετήσια κατάταξη με βάση τα χρήματα που έχουν κερδίσει οι υποψήφιες, τις αναφορές του ονόματός τους στα μέσα ενημέρωσης και τη γενική επιρροή τους. Στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες βρίσκονται επίσης η Beyonce, η Taylor Swift και η συγγραφέας J.K. Rowling. 

Όσο γι' αυτούς που αναρωτιούνται γιατί η ισχυρής αρχισυντάκτρια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. σύμφωνα με το BBC, η αναλύτρια Άλις Έντερς έχει μία θεωρία «Είναι πολύ απλό γιατί η Άννα Γουίντουρ βρίσκεται στο νούμερο 1 – Η Σέριλ Σάντμπεργκ του Facebook και η Σούζαν Γουοτζίσκι της Google δεν περιλαμβάνονται στη λίστα», αναφέρει. «Όταν λένε media, εννοούν τον έντυπο Τύπο και τις τέχνες του θεάματος […] (Το Forbes) έχει διαχωρίσει προσεκτικά τη διαφημιστική ιδιοφυία του Facebook και της Google, παρόλο που αυτές οι δύο εταιρίες είναι σήμερα τα μεγαθήρια της διαφήμισης», προσθέτει. Παρόλα αυτά, η Γουίντουρ έχει παραμερίσει άλλα μεγάλα ονόματα, όπως η Μπόνι Χάμερ (που βρίσκεται στο νούμερο 2), πρόεδρο της εταιρίας NBCUniversal. «Η Άννα Γουίντουρ είναι η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον έντυπο Τύπο απλώς και μόνο επειδή το περιοδικό Vogue είναι η επιτομή της διαμόρφωσης γούστου και της γυναικείας μόδας», εξηγεί η Έντερς.

Η λίστα του Forbes:

Άννα Γουίντουρ – καλλιτεχνική διευθύντρια, Conde Nast

Μπόνι Χάμερ – πρόεδρος, NBCUniversal

Στέισι Σνάιντερ – πρόεδρος/CEO, 20th Century Fox

Μπιγιονσέ – τραγουδίστρια

Μαργκαρίτα Σιμόνιαν – αρχισυντάκρια, ειδησεογραφικό κανάλι RT (Ρωσία)

Ντέινα Γουόλντεν – CEO, Fox Television Group

Κάθριν Βάινερ – αρχισυντάκτρια, Guardian

Ντόνα Λάνγκλεϊ – πρόεδρος, Universal Pictures

Ζάνι Μίντον Μπέντος – αρχισυντάκτρια, The Economist

Κάθλιν Κένεντι – πρόεδρος, Lucasfilms

Αριάνα Χάφινγκτον – συνιδρύτρια, Huffington Post

Τέιλορ Σουίφτ – τραγουδίστρια

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ – συγγραφέας

Σόμπανα Μπάρτια – πρόεδρος, HT Media

Πριγιάνκα Τσόπρα – ηθοποιός/πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή