ΣΤΙΛ

Μυστήριο με κρυμμένα μυστικά μηνύματα που βρέθηκαν σε ρούχα Zara – Ποιος τα αφήνει;

Μυστήριο με κρυμμένα μυστικά μηνύματα που βρέθηκαν σε ρούχα Zara – Ποιος τα αφήνει;

Μια περίεργη υπόθεση με μηνύματα που βρέθηκαν κρυμμένα σε ρούχα της αλυσίδας Zara απασχολεί τον Τύπο τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Πελάτες των καταστημάτων της αλυσίδας ένδυσης στην Κωνσταντινούπολη καταγγέλλουν πως έχουν βρει ασυνήθιστες ετικέτες στα ρούχα τους.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα New York Times και το πρακτορείο Associated Press κάνουν λόγο για μηνύματα από Τούρκους εργάτες που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πληρωθεί για την εργασία τους και βρήκαν αυτο τον ιδιότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν και να κάνουν γνωστό το γεγονός. Πιστεύεται πως αρκετοί εργαζόμενοι εξωτερικών συνεργατών που έχουν αναλάβει την κατασκευή των ενδυμάτων Zara πηγαίνουν στα καταστήματα Zara και αφήνουν τις ετικέτες μέσα στα ρούχα.

«Έφτιαξα αυτό που έχετε αγοράσει, αλλά δεν έχω πληρωθεί» αναφέρεται στις ετικέτες.

Οι ετικέτες αναγράφουν ότι οι εργαζόμενοι απασχολούνταν από την εταιρία Bravo, η οποία έκλεισε αιφνιδίως και τους άφησε απλήρωτους οφείλοντάς τους μισθούς τριών μηνών και τις αποζημιώσεις. «Μοιραστείτε στα κοινωνικά μέσα με το hashtag #JusticeForBravoWorkers, μια φωτογραφία αυτής της ετικέτας» γράφει το μήνυμα που υπάρχει στις κρυμμένες ετικέτες των ρούχων.

Μυστήριο με κρυμμένα μυστικά μηνύματα που βρέθηκαν σε ρούχα Zara – Ποιος τα αφήνει;-1

Αξίζει να σημειωθεί ότι Inditex, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του brand Zara, δεν έχει ακόμα προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την υπόθεση.

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr