ΣΤΙΛ

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Met Gala 2018

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Met Gala 2018

To φετινό θέμα της εκδήλωσης γνωστοποίησε η Vogue την περασμένη Τετάρτη κινητοποιώντας τα διάσημα κορίτσια της παγκόσμιας μόδας και τους στιλίστες των χολιγουντιανων σταρ που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί στις 7 Μαίου του 2018. «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination» (Ουράνια Σώματα: Μόδα και Καθολική Φαντασία) είναι ο τίτλος στον οποίο καλούνται να ανταποκριθούν, ενώ το οικοδέσποινες στο παγκοσμίου φήμης γκαλά θα είναι οι Amal Clooney, Rihanna και Donatella Versace.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ανάμεσα στους οποίους είναι φυσικά και η Σιδηρά Κυρία της μόδας, Anna Wintour ''η έκθεση -πάνω στην οποία θα βασιστεί και η διεξαγωγή του γκαλά- έχει σχεδιαστεί προκειμένου να δημιουργήσει ένα διάλογο ανάμεσα στη μόδα και τα αριστουργήματα θρησκευτικής τέχνης που διαθέτει το Μητροπολιτικό Μουσείο''.

«Κάθε εκδήλωση που κάνουμε στο Ινστιτούτο Κοστουμιών έχει δυναμική. Αυτή ίσως περισσότερο από κάθε άλλη», σημείωσε ο επιμελητής του Ινστιτούτου Άντριου Μπόλτον στους New York Times.

Γιατί, όπως είπε «επικεντρώνεται σε μία κοινή υπόθεση σχετικά με αυτό που ονομάζουμε καθολική φαντασία και τον τρόπο που ασχολείται με τους καλλιτέχνες και τους σχεδιαστές και πώς διαμορφώνεται η προσέγγιση τους στη δημιουργικότητα, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλη θεολογία ή κοινωνιολογία.

Για να δούμε φέτος ποιές κυρίες θα καταφέρουν να κατανοήσουν σωστά το θέμα και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον με την εμφάνισή τους στα Oscars της μόδας…

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr