ΣΤΙΛ

Αναλύουμε το dress code για τον γάμο του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle

Αναλύουμε το dress code για τον γάμο του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle

Εντυπωσιακά καπέλα, στρατιωτικά μετάλλια, φράκο και επίσημα κουστούμια επιστρατεύονται για τον γάμο της χρονιάς. Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle έστειλαν ήδη τα προσκλητήρια στους καλεσμένους τους και οι οδηγίες για το dress code ήταν σαφείς: ''Ντύσιμο: Στολή, πρωϊνό παλτό ή lounge κουστούμι για τους άντρες / πρωϊνό φόρεμα και καπέλο για τις γυναίκες''.

Τι κρύβεται όμως πίσω από τις ''στιλιστικές απαιτήσεις'' για τον βασιλικό γάμο; Εμείς αναλύσαμε κάθε ένα από τα σύνολα που προτείνει το παλάτι, μιας και ο φόβος να πέσει κανείς σε στυλιστικά λάθη είναι καραδοκεί.

Στολή

analyoyme-to-dress-code-gia-ton-gamo-toy-prigkipa-harry-kai-tis-meghan-markle0

Πολλοί είναι οι καλεσμένοι που θα γυαλίσουν τα μετάλλιά τους τη νύχτα πριν το μεγάλο γεγονός. Η ''στολή'' αναφέρεται στο dress code και οι άντρες που έχουν υπηρετήσει στο στρατό, όπως ο πρίγκιπας Felipe της Ισπανίας, έχουν το δικαίωμα να εμφανιστούν με τα παράσημά τους.

Πρωϊνό παλτό

analyoyme-to-dress-code-gia-ton-gamo-toy-prigkipa-harry-kai-tis-meghan-markle1

Στους περισσότερους γάμους στη Μεγάλη Βρετανία οι άντρες συνηθίζεται να φορούν φράκο. Οι πρίγκιπες William και Harry φόρεσαν φράκο στον γάμο της Pippa Middleton. Το ψηλό καπέλο είναι προαιρετικό, αλλά εδώ που τα λέμε αν δεν το φορέσουν στον βασιλικό γάμο που θα το φορέσουν.

Lounge κουστούμι

analyoyme-to-dress-code-gia-ton-gamo-toy-prigkipa-harry-kai-tis-meghan-markle2

Εδώ είναι που τα πράγματα περιπλέκονται για τους άντρες. Σε καμία περίπτωση το ''lounge'' δεν σημαίνει ''χαλαρό''. Αυτό που υπονοεί είναι ''φορέστε ένα ωραίο κουστούμι''. Σε σκούρο χρώμα κατά προτίμηση. Αυτό που ίσως θα φορούσες σε μια επίσημη επαγγελματική συνάντηση.

Πρωϊνό φόρεμα με καπέλο

analyoyme-to-dress-code-gia-ton-gamo-toy-prigkipa-harry-kai-tis-meghan-markle3

Οι κυρίες καλούνται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι ''καπέλο''. Πρόκειται για ένα βασιλικό γάμο και ένα αξεσουάρ στα μαλλιά ή ένα διακριτικό καπέλο δεν είναι αρκετό. Go big or go home λοιπόν…

Κλειστές γόβες

analyoyme-to-dress-code-gia-ton-gamo-toy-prigkipa-harry-kai-tis-meghan-markle4

Οι κυρίες που θα παρευρεθούν στον ίδιο χώρο με την Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να προκαλέσουν την αποστροφή της. Τα κλειστά παπούτσια επιβάλλονται παρόλο που κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στην πρόσκληση, καθώς επίσης και το διάφανές καλσόν.

Συντηρητικό φόρεμα

analyoyme-to-dress-code-gia-ton-gamo-toy-prigkipa-harry-kai-tis-meghan-markle5

Το μίνι φόρεμα είναι απαγορευτικό. Ρομαντικό, αυστηρό και με μήκος που να φτάνει μέχρι κάτω από το γόνατο είναι το σχέδιο που καλούνται να επιλέξουν οι καλεσμένες.

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr.