ΣΤΙΛ

Διώξτε την ενοχλητική γυαλάδα από το δέρμα με αυτά τα έξυπνα tips

Διώξτε την ενοχλητική γυαλάδα από το δέρμα με αυτά τα έξυπνα tips

Η ενοχλητική γυαλάδα στο πρόσωπο είναι ένα συχνό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες και αποτελεί συνδυασμό λιπαρού δέρματος αλλά και "λάθος" μακιγιάζ. Οι περισσότερες, συνήθως, έχουν γυαλιστερή επιδερμίδα στα κεντρικά σημεία του προσώπου, κυρίως στο μέτωπο και τη μύτη. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πόροι της επιδερμίδας στα συγκεκριμένα σημεία είναι διευρυμένοι και η επιδερμίδα πιο παχιά. Τι να προσέχετε και τι να αποφύγετε για να καταπολεμήσετε την έντονη γυαλάδα στο πρόσωπο;

– Do's:

  • Χρησιμοποιήστε έλαιο λεβάντας

Η απομάκρυνση της λιπαρότητας από το πρόσωπο είναι χρήσιμη, αρκεί να μην το παρακάνετε με χημικά προϊόντα, που στεγνώνουν τελείως το δέρμα, το οποίο για να αντισταθμίσει την απώλεια παράγει περισσότερα έλαια. Για να πετύχετε την απαραίτητη ισορροπία χρησιμοποιείτε έλαιο λεβάντας με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που βοηθά στην ηρεμία και την ισορροπία του δέρματος.

  • Τραβήξτε τη λιπαρότητα με απλά tips

Όταν η γυαλάδα κάνει την παρουσία της κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή βρεθείτε σε πολύ ζεστό περιβάλλον και νιώθετε τη λιπαρότητα να εντείνεται, τοποθετήστε στο πρόσωπό σας ένα χαρτομάντιλο και περάστε από πάνω ένα παγάκι (χωρίς αυτό να διαποτίσει το χαρτομάντιλο). Αυτό το trick θα απορροφήσει τη λιπαρότητα και θα δροσίσει το πρόσωπο, χωρίς να το βρέξει.

Dont's:

  • Προσοχή στα "βαριά" προϊόντα καθαρισμού

Όσο περισσότερο προσπαθούμε να αφαιρέσουμε το σμήγμα, τόσο περισσότερο προσπαθεί η επιδερμίδα για να το αντικαταστήσει. Επομένως, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τον συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας και να αποφεύγετε τη χρήση δυνατών προϊόντων καθαρισμού. Προτείνεται η χρήση απλού νερού ή γαλακτωμάτων καθαρισμού που ξεπλένονται με νερό. Επίσης, πλένετε τα χέρια σας πριν πλύνετε το πρόσωπό σας, για να αποφύγετε να μεταφέρετε τα έλαια από τα δάχτυλά σας επάνω στο δέρμα σας.

Περισσότερα beauty tips στο mustonline.gr.