H Melania Trump και 4 πρώην πρώτες κυρίες ενάντια στην πολιτική του Trump για τους πρόσφυγες

H Melania Trump και 4 πρώην πρώτες κυρίες ενάντια στην πολιτική του Trump για τους πρόσφυγες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε πρώτες κυρίες είναι εν ζωή, και οι πέντε εξέφρασαν δημόσια την εναντίωση τους στον νόμο του Donald Trump για τη ''μηδενική ανοχή'' στους παράνομους πρόσφυγες. Ναι, η λίστα περιλαμβάνει και τη Melania Trump. H κυβέρνηση των ΗΠΑ δημοσίευσε πως σχεδόν 2 χιλάδες παιδιά χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού τις μέρες από 19 Απριλίου μέχρι 31 Μαΐου.

Στη συνέχεια, η φωτογραφία του John Moore με ένα παιδί να κλαίει στα σύνορα όσο οι Αρχές ελέγχουν τη μητέρα του, έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Αποτέλεσμα αυτών ήταν οι πέντε πρώτες κυρίες να εκφράσουν την εναντίωση τους είτε μέσω των social media, είτε μέσω εκπροσώπων.

''Ζω σε συνοριακή πολιτεία. Εκτιμώ την ανάγκη να προστατευτούν τα σύνορα μας, αλλά αυτή η πολιτική μηδενικής ανοχής είναι σκληρή, και ανήθικος. Μου ραγίζει την καρδιά'' έγραψε η Laura Bush.

Η Michelle Obama κοινοποίησε το tweet της Laura Bush γράφοντας ''Κάποιες φορές η αλήθεια ξεπερνά τα κόμματα''.

''Αυτό που συμβαίνει στις οικογένειες στα σύνορα αυτή τη στιγμή είναι ανθρωπιστική κρίση. Κάθε γονιός που κράτησε παιδί στην αγκαλιά του, κάθε άνθρωπος με αίσθηση συμπόνιας πρέπει να έχει εξοργιστεί'' έγραψε η Hillary Clinton και σε ένα επόμενο tweet συμπλήρωσε ''Η δοκιμασία κάθε έθνους είναι το πώς χειρίζεται τους πιο ευάλωτους''.

Επίσης, η Rosalynn Carter, μέσω εκπροσώπου Τύπου, εξέφρασε τη δική της άποψη:

''Όταν ήμουν πρώτη κυρία, εργάστηκα για να στρέψω την προσοχή στους πρόσφυγες που έφευγαν από την Καμπότζη στην Ταϊλάνδη. Επισκέφτηκα την Ταϊλάνδη και είδα από πρώτο χέρι το πόσο τραυματικό είναι για τους γονείς και τα παιδιά να χωρίζονται σε συνθήκες που δεν μπορούν να ελέγξουν. Η πολιτική και η εξάσκησή της, του να παίρνουν τα παιδιά από τους γονείς στα σύνορα του Μεξικού, είναι ντροπή για τη χώρα μας''.

Τέλος, η Melania Trump, μέσω εκπροσώπου, διαφώνησε με την πολιτική:

''Η κα Trump μισεί να βλέπει παιδιά να χωρίζονται από τις οικογένειες τους και ελπίζει πως και οι δύο πλευρές θα μπορέσουν επιτέλους να ενώσουν τα χέρια για να πετύχουν μια καλή μεταρρύθμιση μετανάστευσης''.

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή