ΣΤΙΛ

H PETA ζητά τα γούνινα παλτά της Aretha Franklin

H PETA ζητά τα γούνινα παλτά της Aretha Franklin

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων ΡΕΤΑ έφτασε μέχρι την διαχειρίστρια της περιουσίας της βασίλισσας της soul Αρίθα Φράνκλιν ζητώντας να δωριστούν τα γούνινα παλτό της για τη σωτηρία των ζώων.

Η Τρέισι Ρέιμαν, πρόεδρος της PETA έστειλε επιστολή στην ανιψιά της Αρίθα Φράνκλιν, Σαμπρίνα Γκάρετ Όουενς ζητώντας να της δώσει τα γούνινα παλτό της εκλιπούσας ώστε η ΡΕΤΑ να μπορεί να τα δωρίσει για να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για την ένδυση αστέγων και την περίθαλψη αδέσποτων ζώων. Η Όουενς έχει οριστεί διαχειρίστρια της περιουσίας της τραγουδίστριας.

Στην επιστολή που έλαβε το περιοδικό Page Six αναφέρεται ότι «στο παρελθόν δωρίσαμε γούνινα παλτό και άλλων μεγάλων γυναικών… για να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι των ΗΠΑ, αλλά και πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, την Μογγολία και τη Συρία», σημειώνοντας ότι έχουν δωριστεί γούνες από την Αντζέλικα Χιούστον, τη Μαράια Κάρεϊ, Κιμ Κατράλ, Μέρι Τάιλερ Μουρ και Σάρον Όσμπουρν.

Η Ρέιμαν έχει δηλώσει ότι «δωρίζοντας τα παλτό της Αρίθα Φράνκλιν στην ΡΕΤΑ η οικογένειά της θα μπορούσε να επεκτείνει την κληρονομιά της στην κοινωνική δικαιοσύνη για τα ζώα. Ενώ θα μπορούσε θα αποτίσουν φόρο τιμής στα ζώα που βασανίστηκαν και πέθαναν για να γίνουν τα παλτό, βοηθώντας άλλα ζώα και ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ