ΣΤΙΛ

H παγκόσμια ομοσπονδία του γυναικείου τένις στηρίζει την Serena Williams

H παγκόσμια ομοσπονδία του γυναικείου τένις στηρίζει την Serena Williams

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυναικών Τένις τάχθηκε στο πλευρό της Serena Williams μετά την καταγγελία της διάσημης πρωταθλήτριας για σεξισμό εις βάρος της από τον διαιτητή του τελικού του US Open.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της WTA, Steve Simaon ανέφερε πως ο διαιτητής έδειξε άλλο επίπεδο ανοχής στο ξέσπασμα της Williams στον τελικό του Σαββάτου, από ότι θα έκανε αν είχε απέναντι του έναν άντρα. Η Williams δέχτηκε διάφορες ποινές επειδή θεωρήθηκε πως λάμβανε οδηγίες από τον προπονητή της την ώρα του αγώνα και επειδή αποκάλεσε τον διαιτητή κλέφτη, κατηγορώντας τον ότι της στέρησε πόντους.

Για αυτή της την ενεργεία τιμωρήθηκε με απώλεια ενός game από τον διαιτητή, μια ιδιαίτερα αυστηρή απόφαση. Τελικά ηττήθηκε στον τελικό από την Naomi Osaka.

Ο Simon είπε πως η τιμωρία του ενός game ήταν «σεξιστική».

«Η WTA πιστεύει πως δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά στα επίπεδα ανοχής που δείχνονται σε άντρες και γυναίκες, όταν εκφράζουν τα συναισθήματα τους την ώρα του αγώνα. Δεν πιστεύουμε πως αυτό συνέβη το Σάββατο». ανέφερε. Επίσης η επικεφαλής της ομοσπονδίας τένις των ΗΠΑ, η οποία διοργανώνει το US Open, Katrina Adams, σε δήλωσή της ανέφερε πως «οι άντρες γκρινιάζουν όλη την ώρα στους διαιτητές και δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει ισότητα στο πως αντιμετωπίζονται οι γυναίκες που διαμαρτύρονται στους διαιτητές σε σχέση με τους άντρες».

Περισσότερα celebrity news στο mustonline.gr.