ΣΤΙΛ

Eau de Parfum ή Eau de Toilette; Ποιά είναι η διαφορά τους;

eau-de-parfum-i-eau-de-toilette-poia-einai-i-diafora-toys-2281124

Οι λάτρεις των αρωμάτων γνωρίζουν πολύ καλά τη διαφορά, και τώρα ήρθε η στιγμή να την μάθουμε όλοι. Γνωρίζουμε άλλωστε πως η τέχνη του αρώματος είναι αρκετά πολύπλοκη και λίγοι είναι αυτοί που ουσιαστικά την κατέχουν. Γι' αυτό και οι οι μυημένοι στον κόσμο των αρωμάτων, οι ''μύτες'' όπως τους αποκαλούν, οι άνθρωποι που έχουν αυτό το μαγικό χάρισμα να αναγνωρίζουν όλες τις ουσίες ενός αρώματος και να δημιουργούν είναι περιζήτητοι και ακριβοπληρωμένοι.

Η μυρωδιά ενός αρώματος μπορεί να γίνει το ''όπλο'' κάθε γυναίκας και να συνδεθεί με την παρουσία της, να σαγηνεύσει και να την κάνει αξέχαστη. Το μυστικό είναι πως κάθε άρωμα μυρίζει διαφορετικά επάνω στην κάθε μια. Μια δοκιμή στο δέρμα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε, αν οι συγκεκριμένες νότες σας ανήκουν, αλλά πρέπει να γνωρίζετε και τις κατηγορίες αρωμάτων, οι οποίες προκύπτουν από την αναλογία ελαίων και αλκοόλ που περιέχουν.

Eau de Cologne: Οπως καταλαβαίνετε πρόκειται για την κολόνια, που είναι η πιο αδύναμη σε μυρωδιά και σε διάρκεια από όλα τα αρώματα, αφού περιλαμβάνει 2-5% αρωματικών ελαίων.

Eau de Toilette: Περιέχει 4-10% αρωματικά έλαια και είναι πολύ δημοφιλές, καθώς μπορεί να φορεθεί άνετα τόσο τις πρωινές, όσο και τις βραδινές ώρες, αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση και μυρωδιά στο δέρμα.

Eau de Parfum: Η περιεκτικότητα του σε αρωματικά έλαια κυμαίνεται ανάμεσα στο 8-15% και έχει έντονη μυρωδιά. Είναι διαδεδομένο στη γυναικεία γκάμα αρωμάτων.

Parfum: Μια σταγόνα του αρκεί για να παραπλανήσει οποιονδήποτε βρίσκεται δίπλα σας. Είναι η πιο ακριβή εκδοχή του αρώματος. Περιέχει 15-25% αρωματικά έλαια και πρόκειται για την πιο καθαρή μορφή αρώματος.

Περισσότερα beauty tips στο mustonline.gr.