Ζάκερμπεργκ: Σχεδιάζει πολυσύμπαν σε ένα ζευγάρι γυαλιά

Ζάκερμπεργκ: Σχεδιάζει πολυσύμπαν σε ένα ζευγάρι γυαλιά

Eνα ζευγάρι «έξυπνα γυαλιά» θα είναι το επόμενο προϊόν που θα κυκλοφορήσει με την σφραγίδα του Facebook,  ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ μιλώντας σε ομάδα επενδυτών.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα ζευγάρι «έξυπνα γυαλιά» θα είναι το επόμενο προϊόν που θα κυκλοφορήσει με την σφραγίδα του Facebook, ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ μιλώντας σε ομάδα επενδυτών.

Ο Ζάκερμπεργκ δεν έκανε γνωστή την ημερομηνία που θα κυκλοφορήσουν ούτε και το κόστος τους. Εξήγησε όμως ότι θα προσφέρουν στους κατόχους μια νέα εμπειρία θέασης περιεχομένου στο οποίο θα συνυπάρχουν φυσικά και διαφημίσεις. 

Είπε επίσης ότι οι κάτοχοι των γυαλιών θα μπορούν να εισέρχονται με αυτά στην νέα πλατφόρμα που αναπτύσσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Η πλατφόρμα αυτή θα διαδεχθεί σύμφωνα με τους εμπνευστές της το Facebook αλλά και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Ζάκερμπεργκ έχει ονομάσει αυτή την νέα πλατφόρμα «metaverse», ένα πολυσύμπαν που θα συνδυάζει όλες τις νέες τεχνολογίες (Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality), δημιουργώντας στους χρήστες ένα τρισδιάστατο εικονικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορούν να κάνουν από το σπίτι τους τα πάντα σε επαγγελματικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Η Facebook συνεργάζεται για την κατασκευή των γυαλιών με το Luxottica Group, την μητρική εταιρεία της Ray-Ban και πολλοί εκτιμούν ότι τα γυαλιά αυτά πιθανώς να ακολουθούν τον κλασικό σχεδιασμό των Ray-Ban.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή