Τετραήμερη διαδικτυακή δράση για εκπαιδευτικούς από την Socialinnov (24-27/01)
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
τετραήμερη-διαδικτυακή-δράση-για-εκπ-561679675

Τετραήμερη διαδικτυακή δράση για εκπαιδευτικούς από την Socialinnov (24-27/01)

Μια μεγάλη συζήτηση γύρω από το μέλλον της εκπαίδευσης, τον ρόλο της τεχνολογίας και την υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών, με παράλληλα workshops.

Η ετήσια εκπαιδευτική δράση του Tech Talent School for Educators με τίτλο Education Evolution: Reimagining Human Connections θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος της Socialinnov για το έτος 2021 που υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και την υποστήριξη της Microsoft Hellas, και σειρά από εκπαιδεύσεις, εργαστήρια, εμπνευσμένες ομιλίες και συζητήσεις, με επίκεντρο την τεχνολογία και τις νέες συνδέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και ευρύτερων φορέων εκπαίδευσης. Η δράση στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων δικτύων μάθησης αξιοποιώντας την τεχνολογία, για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, προσφέροντας, παράλληλα, στήριξη στους τομείς της επαγγελματικής ενδυνάμωσης και της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών. 

Η εκπαιδευτική δράση είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Microsoft Hellas. 

Την εναρκτήρια ημέρα της δράσης θα συμμετέχουν οι:

  • Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής
  • Alexa Joyce, Digital Transformation & Skills Director, Public Sector Education, EMEA, Microsoft
  • Σεβαστή-Σοφία Ανθοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Λαμπράκη 
  • Θεοδώρα Αστέρη, Συντονίστρια Τμήματος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
  • Λουκάς Ζαχείλας, Head of Department for VET and Qualifications, Cedefop
  • Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη 
  • Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής, ActionAid
  • Εύα Λιανού, Γενική Διευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
  • ΠλούταρχοςΡήγας, Industry Director in Education, Greece, Cyprus & Malta, Microsoft Hellas
  • Πάνος Σιώζος, Συν-ιδρυτής της LearnWorlds
  • Μπέττυ Τσακαρέστου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators, του οποίου τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο Education Evolution: Reimagining Human Connections αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση της εξέλιξης των εκπαιδευτικών, όχι μόνο σε σχέση με τη δράση τους μέσα στην τάξη, αλλά και ως επαγγελματίες. Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύχρηστων εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού, ώστε τα μαθήματα στην τάξη να είναι πιο αποτελεσματικά και ενδιαφέροντα για τους μαθητές. Επιπροσθέτως, εστιάζει και στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών, καθώς ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση του συνδρόμου της επαγγελματικής εξουθένωσης. Έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τις εμπειρίες διδασκαλίας και μάθησης μέσω των εργαλείων που παρέχονται από τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και φοιτητές της παιδαγωγικής επιστήμης. Από το 2019 και μέχρι αυτή την στιγμή το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators της Socialinnov έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 5.000 εκπαιδευτικούς σε ψηφιακά εργαλεία και ΤΠΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το Education Revolution: Reimagining Human Connections και να πραγματοποιήσουν την ηλεκτρονική προεγγραφή τους εδώ.

Τετραήμερη διαδικτυακή δράση για εκπαιδευτικούς από την Socialinnov (24-27/01)-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT