Facebook – Meta: Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ τεστάρει τα όρια της τηλεργασίας

Facebook – Meta: Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ τεστάρει τα όρια της τηλεργασίας

Τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρείες αφήνουν σε μεγάλο βαθμό πίσω τους την τηλεργασία, η Meta Platforms την αξιοποιεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρείες αφήνουν σε μεγάλο βαθμό πίσω τους την τηλεργασία, η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta Platforms, την αξιοποιεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Η διοικητική ομάδα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του CEO Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είναι διασκορπισμένη σε τοποθεσίες μακριά από τα κεντρικά γραφεία της Silicon Valley σε μια ακραία δοκιμή των ορίων της τηλεργασίας.

Η Ναόμι Γκλέιτ, επικεφαλής Προϊόντων της εταιρείας και μία από τις μακροβιότερες υπαλλήλους της, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Ο υπεύθυνος Μάρκετινγκ, Άλεξ Σουλτς, σκοπεύει να μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο Γκάι Ρόζεν, αντιπρόεδρος της εταιρείας για θέματα Εσωτερικής Συνοχής, θα μετακομίσει στο Ισραήλ στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Στο μεταξύ, ο Χαβιέρ Ολιβάν, επικεφαλής ανάπτυξης της Meta, έχει μοιράσει τον χρόνο του μεταξύ Καλιφόρνιας και Ευρώπης, αλλά σχεδιάζει να περάσει περισσότερο καιρό στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. Η Meta δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα διπλασιάσει το προσωπικό στο γραφείο της στη Μαδρίτη της Ισπανίας, δηλαδή τη χώρα καταγωγής του κ. Ολιβάν, και θα προσλάβει ακόμη 2.000 άτομα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Επιπλέον, και ο ίδιος ο Ζάκερμπεργκ περνάει περισσότερο χρόνο μακριά από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος. Ο Ζάκερμπεργκ περνάει τακτικά μεγάλες περιόδους σε συγκρότημα που του ανήκει στη Χαβάη καθώς και σε άλλα σπίτια στη Bay Area, σημειώνουν οι πηγές.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει νέες δυνατότητες σε ό,τι αφορά τους τρόπους που συνδεόμαστε και εργαζόμαστε», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Meta, Τρέισι Κλέιτον. «Πιστεύουμε ότι ο τρόπος που εργάζονται οι άνθρωποι είναι πολύ πιο σημαντικός από το πού εργαζόνται». Δήλωσε επίσης ότι ο Ζάκερμπεργκ σχεδιάζει να περάσει πάνω από τον μισό του χρόνου του στην Καλιφόρνια και τον υπόλοιπο καιρό να εργάζεται από απόσταση.

Πηγή: Wall Street Journal

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή