Η τεχνητή νοημοσύνη πιλοτάρει πλέον και μαχητικά αεροσκάφη

Η τεχνητή νοημοσύνη πιλοτάρει πλέον και μαχητικά αεροσκάφη

Ένα μαχητικό της Lockheed Martin πέταξε επί 17 ώρες χωρίς ανθρώπινη εμπλοκή, υπό τον έλεγχο μόνο της τεχνητής νοημοσύνης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να δείχνει τις απεριόριστες δυνατότητές της, καθώς αυτή τη φορά πιλόταρε ένα εκπαιδευτικό μαχητικό αεροσκάφος για περισσότερες από 17 ώρες.

Ηταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η τεχνητή νοημοσύνη για να πιλοτάρει ένα τέτοιο τακτικό αεροσκάφος, σύμφωνα με την αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Lockheed Martin.

Η δοκιμή έγινε με το σκάφος VISTA (Variable In-flight Simulation Test Aircraft), το οποίο μπορεί να μιμηθεί στον αέρα χαρακτηριστικά άλλων αεροσκαφών. Η πτήση έγινε από τη βάση Έντουαρντς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια.

Το VISTA, που είναι μια τροποποιημένη έκδοση του αεροσκάφους F-16D Block 30 Peace Marble II με αναβαθμισμένα εξαρτήματα του Block 40, αναπτύχθηκε από τη Lockheed Martin σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και την εταιρεία Calspan. 

Η Lockheed Martin, που εδρεύει στο Μέριλαντ, έκανε γνωστό ότι θα συνεχίσει το 2023 να αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη για την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, με στόχο την ανάπτυξη αυτόνομων μαχητικών αεροσκαφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή