Η Alibaba ετοιμάζει το αντίπαλο δέος του ChatGPT

Η Alibaba ετοιμάζει το αντίπαλο δέος του ChatGPT

Ο κινεζικός γίγαντας μπαίνει και αυτός στη μάχη της τεχνητής νοημοσύνης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mετά τη Google και την κινεζική Baidu, η Alibaba μπαίνει και αυτή στη μάχη για να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος του ChatGPT της OpenAI.

Το γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Alibaba θα ονομάζεται Tongyi Qianwen και θα ξεκινήσει να χρησιμοποιείται πρώτα ενδοεταιρικά. H μονάδα εφαρμογών cloud της Alibaba θα το ενσωματώσει στο «άμεσο μέλλον», αν και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Tο Tongyi Qianwen είναι ικανό να εργάζεται στα αγγλικά και στα κινεζικά και αρχικά θα προστεθεί στο DingTalk, το app μηνυμάτων που χρησιμοποιούν όσοι εργάζονται στην Alibaba.

Το Α.Ι. της Alibaba θα μπορεί να μετατρέπει προφορικές συζητήσεις σε γραπτές σημειώσεις, θα γράφει emails και εταιρικές προτάσεις.

Στη συνέχεια, θα ενσωματωθεί στο ηχείο Tmall Genie που λειτουργεί ακριβώς όπως η Alexa της Amazon.

Η φράση Tongyi Qianwen μεταφράζεται περίπου σε «ψάχνοντας μια απάντηση ρωτώντας χιλιάδες ερωτήσεις». Προς το παρόν δεν έχει δοθεί αγγλικό όνομα.

«Είμαστε σε ένα τεχνολογικό σημείο καμπής που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη και τις υπηρεσίες cloud», σχολίασε ο πρόεδρος της Alibaba, Ντάνιελ Ζανγκ.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή