Η LinkedIn ανακοίνωσε εκατοντάδες απολύσεις παρά την αύξηση τζίρου

Η LinkedIn ανακοίνωσε εκατοντάδες απολύσεις παρά την αύξηση τζίρου

Η LinkedIn, που μετράει κάπου 20.000 εργαζομένους, κατέγραψε αύξηση τζίρου όλα τα τρίμηνα της περασμένης χρονιάς· μολαταύτα, ακολουθεί τα βήματα πολλών άλλων μεγάλων ονομάτων του τομέα της τεχνολογίας που προχωρούν σε απολύσεις εν μέσω επιδείνωσης της προοπτικής της παγκόσμιας οικονομίας.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η LinkedIn, εταιρεία ειδικευμένη στην κοινωνική δικτύωση επαγγελματιών, που ανήκει στην Microsoft, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως θα καταργήσει 716 θέσεις εργασίας, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης, καθώς και ότι θα κλείσει τον ειδικό ιστότοπό της για τους επαγγελματίες στην Κίνα.

Η LinkedIn, που μετράει κάπου 20.000 εργαζομένους, κατέγραψε αύξηση τζίρου όλα τα τρίμηνα της περασμένης χρονιάς· μολαταύτα, ακολουθεί τα βήματα πολλών άλλων μεγάλων ονομάτων του τομέα της τεχνολογίας και των ψηφιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής της, ανακοινώνοντας απολύσεις εν μέσω επιδείνωσης της προοπτικής της παγκόσμιας οικονομίας.

Μέσα στους τελευταίους έξι μήνες, καταργήθηκαν πάνω από 270.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Layoffs.fyi.

Η LinkedIn εξασφαλίζει έσοδα από διαφήμιση, καθώς και χρεώσεις συνδρομών ώστε να είναι εφικτές διαδικασίες προσλήψεων, προσέλκυσης ταλέντου από εταιρείες.

Σε επιστολή του στους εργαζόμενους, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ράιαν Ροσλάνσκι ανέφερε πως η απόφαση να καταργηθούν θέσεις στα τμήματα πωλήσεων, επιχειρησιακής λειτουργίας και υποστήριξης έχει σκοπό να γίνει πιο ορθολογική οργάνωση του παραγωγικού μηχανισμού και να καταργηθούν τα ενδιάμεσα στάδια ως προς τη λήψη αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εξωτερικών προμηθευτών, εντέλει θα δημιουργήσουν 250 θέσεις εργασίας, που θα μπορούσαν να αναλάβουν κάποιοι από τους εργαζόμενους οι θέσεις των οποίων καταργούνται.

Καταργεί την InCareers

Ακόμη, η LinkedIn ανακοίνωσε πως θα καταργήσει την εφαρμογή της στην Κίνα, την InCareers, σταδιακά, με τον τερματισμό της διαδικασίας να ολοκληρώνεται την 9η Αυγούστου, επικαλούμενη τον «σκληρό ανταγωνισμό» και το «μακροοικονομικό κλίμα».

Οι περισσότερες απολύσεις έχουν γίνει από μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων 27.000 στην Amazon –τις περισσότερες από την ίδρυσή της–, 21.000 στην Meta (Facebook, Instagram), 12.000 στην Alphabet (Google, YouTube) και 10.000 στην Microsoft, τη μητρική της LinkedIn.

Ήδη πριν από την ανακοίνωση της LinkedIn, μέσα στον Μάιο καταργήθηκαν 5.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, σύμφωνα με τον Layoffs.fyi.

Η LinkedIn, η οποία ιδρύθηκε το 2003, εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2016 έναντι περίπου 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT