Tεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε 100 εκατ. τραγούδια – Ισάριθμα με το Spotify

Tεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε 100 εκατ. τραγούδια – Ισάριθμα με το Spotify

Η εταιρεία εκτιμά ότι τα εκατομμύρια αυτά τραγούδια ισοδυναμούν με 4,8 εκατομμύρια ανθρωποώρες εργασίας. 

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ανέφερε σε δελτίο τύπου, ότι δημιούργησε 100 εκατομμύρια νέα τραγούδια. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί περίπου με ολόκληρο τον κατάλογο της μουσικής που είναι διαθέσιμος στο Spotify.

Οπως σχολιάζει ο κριτικός μουσικής Τεντ Γκόια «χρειάστηκαν αμέτρητα χρόνια ανθρώπινης δημιουργικότητας για να δημιουργηθούν τα πρώτα 100 εκατομμύρια τραγούδια. Αλλά ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης ισοφάρισε αυτή την προσπάθεια σε χρόνο μηδέν».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Mubert είναι σε θέση να καλύψει τη ζήτηση για νόμιμη και υψηλής ποιότητας μουσική», – ανακοίνωσε ο Αλεξ Μουμπέρτ, Co-CEO και ιδρυτής.

Η εταιρεία σημειώνει ότι τα 100 εκατομμύρια τραγούδια ισοδυναμούν με 4,8 εκατομμύρια ανθρωποώρες εργασίας. 

Πριν από λίγες εβδομάδες, μια άλλη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Boomy ανακοίνωσε ότι είχε δημιουργήσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια κομμάτια τεχνητής νοημοσύνης. Το Spotify «απάντησε» αποσύροντας αυτά τα τραγούδια από την πλατφόρμα του.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης ανακοίνωσε πρόσφατα έναν νέο κανόνα που απαγορεύει στους δημιουργούς τεχνητής νοημοσύνης (AI) να είναι υποψήφιοι για βραβείο Grammy. 

Ο κανόνας, που ψηφίστηκε τον Μάιο στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας αναφέρει ότι «μόνο άνθρωποι δημιουργοί μπορούν να υποβληθούν προς εξέταση» και ότι «ένα έργο που δεν περιέχει ανθρώπινη δημιουργία δεν είναι επιλέξιμο σε οποιαδήποτε κατηγορία».

Με πληροφορίες από GlobeNewswire

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή