Τιμή ρεκόρ για σπάνιο iPhone πρώτης γενιάς – Πωλήθηκε για πάνω από 190.000 δολάρια

Τιμή ρεκόρ για σπάνιο iPhone πρώτης γενιάς – Πωλήθηκε για πάνω από 190.000 δολάρια

Η εταιρεία δημοπρασίας χαρακτήρισε το συγκεκριμένο μοντέλο ως «ιερό δισκοπότηρο» μεταξύ των συλλεκτών, λόγω της σπανιότητάς του.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα iPhone πρώτης γενιάς πουλήθηκε σε δημοπρασία 190.372 δολάρια, κοινώς 300 φορές περισσότερο από την αρχική του αξία. 

Το μοντέλο των 4GB του 2007 είχε αγοραστεί για 599 δολάρια και βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, σχεδόν άθικτο μέσα στη συσκευασία του. 

Η δημοπρασία του αντικειμένου, «συλλεκτικού υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά σπάνιου» όπως το χαρακτήρισε ο οίκος LCG Auctions, προσέλκυσε συνολικά 28 προσφορές, με αρχική τιμή δημοπρασίας τα 10.000. 

Η εταιρεία δημοπρασίας χαρακτήρισε το συγκεκριμένο μοντέλο ως «ιερό δισκοπότηρο» μεταξύ των συλλεκτών, λόγω της σπανιότητάς του, καθώς είναι εντελώς ασυνήθιστο να βρει κανείς iPhone πρώτης γενιάς χωρίς ζημιές στην οθόνη και το σώμα, ή βλάβες.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο ίδιος οίκος δημοπρασιών είχε πουλήσει ένα επίσης πρώτης γενιάς iPhone για 63.356 δολάρια, ενώ τον επόμενη μήνα δημοπρατήθηκε από την Wright Auctions άλλο ένα για 40.320 δολάρια.

Φέτος, κλείνουν 16 χρόνια από τη στιγμή που ο τότε ισχυρός άνδρας της Apple, Στιβ Τζομπς παρουσίασε το iPhone στο συνέδριο της Macworld προαναγγέλλοντας: «Σήμερα η Apple επανεφευρίσκει το τηλέφωνο». 

Το iPhone έγινε γρήγορα το πιο επιτυχημένο προϊόν της εταιρείας, με το περιοδικό Time να το ονομάζει προϊόν της χρονιάς για το 2007. 

Το μοντέλο των 4GB καταργήθηκε αμέσως μετά την κυκλοφορία λόγω μειωμένων πωλήσεων και της κυκλοφορίας του μοντέλου 8GB.

Πηγή: Guardian 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή