iPhone 15: Live η παρουσίαση της Apple

iPhone 15: Live η παρουσίαση της Apple

Το νέο iPhone 15 και τα νέα της προϊόντα παρουσιάζει η Apple στο «Wonderlust» event

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη είναι το μεγάλο event της Apple oνόματι «Wonderlust» με τον τεχνολογικό κολοσσό να παρουσιάζει τα νέα iPhone 15, τα νέα Apple Watches και τα AirPods. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Steve Jobs Theatre στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. 

Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα έχουν υποδοχή φόρτισης USB-C, καθώς η Apple είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με τον κανονισμό της ΕΕ, ενώ τα μοντέλα Pro θα διαθέτουν πλαίσια τιτανίου αντί για πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι.

Η Apple προσανατολιζόταν εδώ και χρόνια στο τιτάνιο, θέλοντας να κάνει τα κινητά της τηλέφωνα ελαφρύτερα. Οσο για την πύλη φόρτισης, η εταιρεία είχε υιοθετήσει την υποδοχή Lightning από το 2012, αλλά αυτό θα αλλάξει υποχρεωτικά φέτος. Το USB-C χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές – μεταξύ των οποίων και από τα iPad Pro της Apple.

Η εκτίμηση για την τιμή των iPhone 15

Η βελτιωμένη κάμερα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Apple αναμένεται επίσης να αυξήσει τις τιμές των Pro και Pro Max. Η τιμή του iPhone 14 Pro ξεκινά από τα 1.000 δολάρια, ενώ η τιμή του Pro Max ξεκινά από τα 1.100 δολάρια. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι εκδόσεις iPhone 15 μπορεί να κοστίζουν επιπλέον 100 έως 200 δολάρια παραπάνω. 

Υπενθυμίζεται ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους, η Apple είχε μειωμένα έσοδα κατά 1,4% κι αν αυτή η πορεία συνεχιστεί ακόμη ένα τρίμηνο, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί μειώσεων σε είκοσι χρόνια. Παρόλο που τα συνολικά έσοδα της Apple, ύψους 81,8 δισ. δολαρίων, ήταν λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις της Γουόλ Στριτ, η ζήτηση για iPhone ήταν χαμηλότερη από ό,τι είχε προβλεφθεί, ενώ οι υπηρεσίες είχαν σαφώς καλύτερες επιδόσεις. Οι πωλήσεις του iPhone υποχώρησαν 2,4% στα 39,7 δισ. δολάρια το οικονομικό τρίτο τρίμηνο, έναντι εκτίμησης 39,8 δισ. δολαρίων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή