Η Alexa της Amazon γίνεται πιο «έξυπνη» – Προτείνει συνταγές και απαγγέλλει ποιήματα

Η Alexa της Amazon γίνεται πιο «έξυπνη» – Προτείνει συνταγές και απαγγέλλει ποιήματα

«Μπορείτε τώρα να έχετε συνομιλίες με την Alexa που μοιάζουν σχεδόν με τις ανθρώπινες», δήλωσε ο Ντέιβ Λιμπ, επικεφαλής προϊόντων της Amazon

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Amazon παρουσίασε την Τετάρτη την τελευταία έκδοση της φωνητικής βοηθού Alexa ενισχυμένης με τεχνητή νοημοσύνη.

Η Alexa θα συνομιλεί πιο φυσικά, χάνοντας τον «ρομποτικό τόνο», και θα απαντά σε ερωτήσεις όπως η ώρα έναρξης των ποδοσφαιρικών αγώνων και ιδέες για συνταγές. Θα μπορεί επίσης να συνθέτει και να απαγγέλλει ποιήματα.

«Μπορείτε τώρα να έχετε συνομιλίες με την Alexa που μοιάζουν σχεδόν με τις ανθρώπινες», δήλωσε ο Ντέιβ Λιμπ, επικεφαλής hardware της Amazon, στην εκδήλωση. «Αν ρωτήσω την Alexa πώς τα πήγαν οι Red Sox, θα μου απαντήσει με έναν με “λυπημένο” τόνο, αν έχουν χάσει», πρόσθεσε ο Ροχίτ Πρασάντ ο οποίος ηγείται της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης στην Amazon.

Οταν η Amazon λάνσαρε την Alexa το 2014, βοήθησε στη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας που βασίζεται στη φωνητική αλληλεπίδραση. 

Στην εκδήλωση, η εταιρεία παρουσίασε επίσης ανανεωμένες εκδόσεις των παιδικών tablets Fire, ένα soundbar για τηλεοράσεις και νέες δυνατότητες αναζήτησης στην υπηρεσία FireTV για την εύρεση δωρεάν περιεχομένου.

Mε πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT