Το ChatGPT απέκτησε… φωνή

Για πρώτη φορά, το ChatGPT μπορεί επίσης να ανταποκρίνεται σε εικόνες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η OpenAI κυκλοφόρησε μια έκδοση του δημοφιλούς chatbot ChatGPT που μπορεί να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες μέσω προφορικού λόγου. Οπως συμβαίνει με την Alexa της Amazon, τη Siri της Apple και άλλους ψηφιακούς βοηθούς, οι χρήστες μπορούν να μιλήσουν στο ChatGPT και αυτό θα τους απαντήσει.

Για πρώτη φορά, το ChatGPT μπορεί επίσης να ανταποκρίνεται σε εικόνες. Οι χρήστες μπορούν, για παράδειγμα, να ανεβάσουν μια φωτογραφία του εσωτερικού του ψυγείου τους και το chatbot να τους δώσει μια λίστα με πιάτα που μπορούν να μαγειρέψουν με τα υλικά που έχουν.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το ChatGPT πιο εύχρηστο και πιο χρήσιμο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της OpenAI για τα καταναλωτικά και επιχειρηματικά προϊόντα.

Tις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε η εταιρεία, η νέα έκδοση του chatbot θα αρχίσει να διατίθεται σε όλους όσοι είναι συνδρομητές του ChatGPT Plus, μιας υπηρεσίας που κοστίζει 20 δολάρια το μήνα. Το bot, όμως, μπορεί να απαντά με φωνή μόνο όταν χρησιμοποιείται σε iPhones, iPads και συσκευές Android.

Η Alexa και η Siri παρέχουν εδώ και καιρό επιλογές φωνητικής αλληλεπίδρασης μέσω smartphone, φορητών υπολογιστών και άλλες συσκευών. Ωστόσο τα chatbots όπως το ChatGPT και το Google Bard έχουν πιο ισχυρές γλωσσικές δεξιότητες, καθώς είναι σε θέση να γράφουν άμεσα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να ανταποκρίνονται σε κάθε θέμα που θα τους ζητηθεί.

Η Open AI, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, παρουσίασε το ChatGPT τον Νοέμβριο 2022 και έκτοτε το ενδιαφέρον του κοινού σε όλο τον κόσμο αυξάνεται σταδιακά. Το πειραματικό διαδικτυακό εργαλείο μπορεί –σαν να είναι άνθρωπος ειδικός– να απαντήσει πειστικά σε διάφορες ερωτήσεις, να γράψει κείμενα επί παντός του επιστητού (κατάλληλα για δημοσίευση ακόμη και σε επιστημονικά περιοδικά), να γράψει ποιήματα και τραγούδια κ.ά. Η ικανότητά του οφείλεται στο ότι αντλεί πληθώρα πληροφοριών από το ιντερνετ, τις οποίες μετά επεξεργάζεται και συνδυάζει, μιμούμενο το στιλ ενός γιατρού, ενός δημοσιογράφου, ενός φοιτητή, ενός ροκ σταρ κ.ά.

Mε πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή