Το Spotify ετοιμάζει μεταγλωττισμένα podcasts

Το Spotify ετοιμάζει μεταγλωττισμένα podcasts

Οι μεταγλωττίσεις θα είναι διαθέσιμες σε γλώσσες όπως τα ισπανικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά για έναν επιλεγμένο αριθμό podcasts

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Spotify δοκιμάζει μια λειτουργία με τεχνητή νοημοσύνη που θα μεταγλωττίζει δημοφιλή podcasts. 

Η λειτουργία αυτή σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια της σουηδικής εταιρείας να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να προσελκύσει νέους χρήστες και να ενισχύσει τα έσοδά της. 

Τα μεταγλωττισμένα podcasts θα μιμούνται το ύφος του αρχικού ομιλητή και θα ακούγονται «φυσικότερα» από μια «παραδοσιακή μεταγλώττιση», τόνισε το Spotify.

Οι φωνητικές μεταφράσεις θα είναι διαθέσιμες σε γλώσσες όπως τα ισπανικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά για έναν επιλεγμένο αριθμό podcasts, μεταξύ άλλων του Νταξ Σέπαρντ, της Μόνικα Πάντμαν, του Λεξ Φρίντμαν και του Μπιλ Σίμονς. Το Spotify σχεδιάζει να συμπεριλάβει το The Rewatchables από το The Ringer και την επερχόμενη εκπομπή του Τρέβορ Νόα. 

Yπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα (24/7) οι νέοι συνδρομητές πληρώνουν ένα δολάριο (ή ένα ευρώ αναλόγως την περιοχή) επιπλέον τον μήνα για το premium πρόγραμμα χωρίς διαφημίσεις, φτάνοντας τα 10,99 δολάρια ανά μήνα στις ΗΠΑ. Οι τρέχοντες πελάτες λαμβάνουν «περίοδο χάριτος ενός μήνα πριν τεθεί σε ισχύ η νέα τιμή», είπε το Spotify. 

Οι τιμές των άλλων πακέτων του Spotify, όπως τα οικογενειακά και φοιτητικά, θα έχουν επίσης άνοδο ενός δολαρίου τον μήνα. Το μηνιαίο κόστος του Duo, ενός προγράμματος που επιτρέπει σε δύο άτομα να μοιράσουν ένα premium πακέτο, αυξάνεται κατά 2 δολάρια, στα 14,99 δολάρια. Οι αυξήσεις τιμών ισχύουν πλέον για συνδρομητές σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας.

Σε μια ανακοίνωση, το Spotify με έδρα τη Σουηδία είπε ότι το «τοπίο της αγοράς συνέχισε να εξελίσσεται από τότε που λανσάραμε την πλατφόρμα» το 2008 και ότι οι αυξήσεις των τιμών «θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αξία στους θαυμαστές και τους καλλιτέχνες στην πλατφόρμα μας».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή