Σίλικον Βάλεϊ: Το μαζικό κύμα απολύσεων «παρέσυρε» και την eBay

Σίλικον Βάλεϊ: Το μαζικό κύμα απολύσεων «παρέσυρε» και την eBay

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου πρόκειται να καταργήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας, αριθμός που χονδρικά αντιστοιχεί στο 9% του προσωπικού της

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η eBay Inc πρόκειται να καταργήσει περίπου χίλιες θέσεις εργασίας, αριθμός ο οποίος χονδρικά αντιστοιχεί στο 9% του προσωπικού της, ανακοίνωσε ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου χθες, Τρίτη.

«Αν και σημειώνουμε πρόοδο (…), ο αριθμός του προσωπικού μας και οι δαπάνες ξεπερνούν τη μεγέθυνση της δραστηριότητάς μας», ανέφερε σε επιστολή του προς τους εργαζομένους ο Τζέιμι Αϊανόν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας της Σίλικον Βάλεϊ.

«Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, εφαρμόζουμε οργανωτικές αλλαγές που θα ευθυγραμμίσουν και θα συγχωνεύσουν ορισμένες ομάδες, προκειμένου να βελτιωθεί η συνολική εμπειρία [των πελατών μας] και να καλυφθούν με μεγαλύτερη επάρκεια οι ανάγκες τους σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Πέρα από τις περικοπές θέσεων εργασίας, η διεύθυνση της eBay σχεδιάζει επίσης να μειώσει τον αριθμό των συμβάσεων εξωτερικών συνεργατών, διευκρίνισε ο κ. Αϊανόν στην επιστολή του.

Μαζικές απολύσεις

Οι περικοπές θέσεων εργασίας στην eBay ακολουθούν το μαζικό κύμα απολύσεων από εταιρείες του τομέα της Τεχνολογίας το 2023 – κυρίως στην Amazon, στη Meta (Facebook, Instagram), στην Alphabet (Google, YouTube) στη Microsoft και τη θυγατρική της LinkedIn.

Οι εν λόγω περικοπές σημειώνονται σε μια περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας και νέων τεχνολογικών προσδοκιών, καθώς πολλοί κολοσσοί επενδύουν πλέον στην τεχνητή νοημοσύνη και στις αυξανόμενες προοπτικές της.

Η Google ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι απέλυσε εκατοντάδες εργαζομένους σε διάφορα τμήματα, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα έξοδα και να επικεντρωθεί απερίσπαστη στην ανάπτυξη της ΑΙ. Ο «γίγαντας» της Σίλικον Βάλεϊ απέλυσε υπαλλήλους από το βασικό του τμήμα των μηχανικών, καθώς και από το Google Assistant, έναν εικονικό βοηθό που λειτουργεί με φωνή, όπως επίσης και στο τμήμα που κατασκευάζει το τηλέφωνο Pixel, τα ρολόγια Fitbit και τον θερμοστάτη Nest. 

Η Amazon απέλυσε επίσης εκατοντάδες εργαζομένους από την υπηρεσία ροής Twitch, το Prime Video και τα στούντιο MGM, ενώ θέλει να εστιάσει στο περιεχόμενο που έχει το μεγαλύτερο κέρδος.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή