Το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης ζήτησε πλάνα επέκτασης των δικτύων οπτικών ινών

Το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης ζήτησε πλάνα επέκτασης των δικτύων οπτικών ινών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τους εκπροσώπους των τηλεπικοινωνιακών παρόχων (ΟΤΕ, VODAFONE, ΝOVA, ΔΕΗ).

Η συζήτηση έγινε προκειμένου να υπάρξει συντονισμός στα δίκτυα οπτικών ινών που οι πάροχοι αναπτύσσουν, «να γίνει ακόμη καλύτερη εκμετάλλευση των κουπονιών που σήμερα υπάρχουν (Smart Readiness, 100 εκατ. ευρώ για δομημένη καλωδίωση σε πολυκατοικίες) και αυτών που έρχονται (Gigabit Voucher, 80 εκατ. ευρώ για ευρυζωνικές συνδρομές), καθώς και η διευκόλυνση των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε αυτά».

Στη συνάντηση αναφέρθηκε ως κοινός στόχος, η συνεργασία με τους παρόχους έτσι ώστε σύντομα η Ελλάδα να έχει βελτιώσει τη θέση της στους ευρωπαϊκούς δείκτες σταθερής τηλεφωνίας, προσφέροντας υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στις περιαστικές περιοχές μέσω του προγράμματος Ultra Fast Broadband που έχει ξεκινήσει.

«Τα επόμενα χρόνια, οι επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες αποτελούν πρωταρχικής σημασίας ζητούμενο τόσο για το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσο και για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους», σημειώνει ανακοίνωση του υπουργείου και προσθέτει: «Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να κατατεθούν άμεσα τα πλάνα επέκτασης των δικτύων οπτικών ινών, ώστε να χαρτογραφηθεί χρονικά και χωρικά η προώθηση της ευρυζωνικότητας, κάτι που αποτελεί και βασικό παράγοντα ανάπτυξης για τη συνδεσιμότητα της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT