ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πολλαπλασιάζονται οι εταιρείες που προσφέρουν κυβερνοασφάλεια

pollaplasiazontai-oi-etaireies-poy-prosferoyn-kyvernoasfaleia-2007076

Οι εταιρείες δεν προσπαθούν μόνο να προστατευθούν από τους χάκερ, αλλά και να πουλήσουν υπηρεσίες που θα προστατεύουν τους πελάτες τους. Ο κ. Μάρκους Μπραντλ, επικεφαλής κυβερνοασφάλειας στην ΑΒΒ, τη μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου που κατασκευάζει μετασχηματιστές ισχύος, λέει ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου επίσης αύξησαν τη ζήτηση για ειδικούς στην ασφάλεια δικτύων, διότι η αμερικανική κυβέρνηση απαίτησε από τους παρόχους κοινωφελών υπηρεσιών να αναβαθμίσουν τις άμυνές τους έναντι των χάκερ.

Κατά μέσο όρο, ο προϋπολογισμός των εταιρειών για την κυβερνοασφάλεια αυξήθηκε περισσότερο από 50% το 2013 και σχεδόν τα μισά από τα στελέχη επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος στην έρευνα της PwC είπαν ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2014. «Απαιτούνται νέες λύσεις, διότι με τις παραδοσιακές μεθόδους δεν μπορούμε να εντοπίσουμε αυτές τις απειλές», λέει ο κ. Μαρκ Στόκλιν, ο οποίος εργάζεται ως αναλυτής κυβερνοασφάλειας στην IBM.

Προκειμένου να προσελκύσουν υποψηφίους, οι εταιρείες είναι πρόθυμες να πληρώσουν μέχρι και 25% παραπάνω απ’ όσα χρήματα πληρώνουν για web developer. Η ΑΒΒ τοποθέτησε μάνατζερ κυβερνοασφάλειας σε κάθε μία από τις 24 επιχειρηματικές της μονάδες και αγόρασε μερίδιο στην εταιρεία ασφαλείας Industrial Defender το 2010. Τον Δεκέμβριο, η Siemens άρχισε να προσφέρει υπηρεσία προστασίας υλικού από επιθέσεις μέσω Διαδικτύου.