Το Netflix κατακτά την Ευρώπη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύντομα η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ελβετία θα απολαύσουν τις διαδικτυακές συνδρομητικές υπηρεσίες του ψηφιακού παρόχου Netflix, που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Όπως φαίνεται, η εταιρεία στρέφει το βλέμμα της στην Ευρώπη εξαιτίας των αντίστοιχων Αμερικανών ανταγωνιστών.

Το Netflix λειτουργεί ήδη στην Μ. Βρετανία, στην Σκανδιναβία και στην Ολλανδία με επιτυχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ραγδαία απήχηση του ψηφιακού δικτύου στην Σκανδιναβία, το οποίο ένα χρόνο μόλις από την έναρξη λειτουργίας του απέκτησε μισό εκατομμύριο συνδρομητές. Πάντως, η επιτυχία αυτή δεν αναγνωρίζεται με την ίδια θέρμη από τους εγχώριους «καναλάρχες», οι οποίοι δείχνουν να ανησυχούν αρκετά, από τον εξωτερικό παράγοντα, που ακούει στο όνομα Νetflix.

Η Εταιρεία Ζίγκο, ο μεγαλύτερος πάροχος καλωδιακής τηλεόρασης στην Ολλανδία, εξαιτίας της λειτουργίας διαδικτυακών παρόχων όπως το Netflix, υπέστη απώλειες της τάξης των 16.000 συνδρομητών, σε 3 μόλις μήνες.

To Netflix μετρά πάνω από 48 εκατομμύρια μηνιαίους συνδρομητές σε περισσότερες από 40 χώρες, παγκοσμίως. Ο πυρήνας των διαδικτυακών συνδρομητών του και πιο συγκεκριμένα, 35,7 εκατομμύρια από αυτούς, τοποθετούνται στις Η.Π.Α., όπου η αγορά των συνδρομητικών μέσων είναι ευρέως διαδεδομένη.

Το μηνιαίο κόστος  διαμορφώνεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα (περίπου 10 ευρώ η μηνιαία συνδρομή) και αυτό σε συνδυασμό με το πλούσιο πρόγραμμα, σε σειρές και ταινίες, φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο «όπλο» του διαδικτυακού κολοσού.

Ο «ευρωπαϊκός» τιμοκατάλογος για τα συνδρομητικά προγράμματα του Netflix θα ανακοινωθούν σύντομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή