Σύντομα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ASSOCIATED PRESS

Ρομπότ αντί δημοσιογράφων

Από αυτό τον μήνα το Associated Press θα «προσλάβει» ρομπότ, τα οποία θα αναλάβουν από εδώ και στο εξής να συνοψίζουν σε μικρά άρθρα τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα χιλιάδων εταιρειών. Μέχρι σήμερα, για τη δουλειά αυτή το ειδησεογραφικό πρακτορείο επιστράτευε κανονικούς δημοσιογράφους, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι να αποδίδουν σε μορφή κειμένου τα σημαντικότερα νούμερα που περιλαμβάνουν οι τριμηνιαίες εκθέσεις 300 περίπου επιχειρήσεων. Τώρα όμως, με τη χρήση των ρομπότ, το πρακτορείο θα μπορεί να καλύπτει ειδησεογραφικά τις επιδόσεις 4.400 εταιρειών. Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα ρομπότ αναπτύχθηκε από την αμερικανική Automated Insights, ενώ κάθε άρθρο δεν θα ξεπερνά τις 150-300 λέξεις. Σύμφωνα με ανάρτηση του Automated Insights στο επίσημο μπλογκ του, με αυτό τον τρόπο οι οικονομικοί συντάκτες θα εξοικονομήσουν χρόνο από την απλή παράθεση των στοιχείων, τον οποίο θα αφιερώσουν στην ανάλυσή τους.

YOU TUBE

Υπηρεσίες για «καναλάρχες» και «ιδιοκτήτες»

Περισσότερες επιλογές στην ανάρτηση βίντεο και μια υπηρεσία που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των καναλιών να δέχονται δωρεές από τους χρήστες, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες το YouTube στο συνέδριο Vidcon στην Καλιφόρνια. Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία υποστηρίζει πλέον βίντεο στα 48 fps και 60 fps (καρέ το δευτερόλεπτο), κάτι που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους «ανεβάζουν» στιγμιότυπα από ηλεκτρονικά παιχνίδια απευθείας από τη βιντεοκονσόλα τους. Επίσης, το YouTube θα δώσει σύντομα τη δυνατότητα σε όσους έχουν «κανάλι» στην πλατφόρμα να αποκτήσουν μία ακόμη πηγή εσόδων πέρα από τις διαφημίσεις, αφού θα μπορούν να ζητήσουν δωρεές από τους «τηλεθεατές» τους. Το ποσό της δωρεάς θα κυμαίνεται μεταξύ 1 και 500 δολαρίων.

MICROSOFT

Δωρεάν cloud 15 GB από Ιούλιο

Υπερδιπλάσιο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο θα προσφέρει από αυτόν τον μήνα η Microsoft σε όσους χρησιμοποιούν το OneDrive, την υπηρεσία της για τη φύλαξη αρχείων στο cloud. Ετσι, η χωρητικότητα του δωρεάν «ιντερνετικού σκληρού δίσκου» κάθε χρήστη στην πλατφόρμα της Microsoft θα αυξηθεί στα 15 GB, από τα 7 GB που είναι σήμερα. Τη δυνατότητα για φύλαξη περισσότερων δεδομένων θα αποκτήσουν επίσης και οι συνδρομητές του Office 365, αφού σε αυτήν την περίπτωση ο διαθέσιμος χώρος στο OneDrive θα αυξηθεί στο 1 ΤΒ. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως θα μειώσει τις τιμές για όσους χρειάζονται ακόμη περισσότερο στους σέρβερ της, για τη φιλοξενία αρχείων. Ενδεικτικά, η ενοικίαση 100 GB στο OneDrive θα στοιχίζει πλέον 1,99 ευρώ τον μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή