Online τα έργα του Σαίξπηρ από το Globe Theatre του Λονδίνου

Online τα έργα του Σαίξπηρ από το Globe Theatre του Λονδίνου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να κατεβάσεις ή να μην κατεβάσεις», αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο ελπίζει να βρει θετική απάντηση το νέο ψηφιακό πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα στους λάτρεις των έργων του Σαίξπηρ να «κατεβάσουν» τις διαθέσιμες παραστάσεις σε κινητά και ταμπλέτες. 

Το Globe Τheatre του Λονδίνου έχει πάνω από 50 ταινίες μεγάλου μήκους, με υψηλή ευκρίνεια, οι οποίες είναι διαθέσιμες για το κοινό στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του θεάτρου, γεγονός που όπως ανακοινώθηκε σήμερα αποτελεί παγκόσμια πρώτη.

Ανάμεσα στα έργα είναι η «Δωδέκατη Νύχτα», με πρωταγωνιστές τους Βρετανούς ηθοποιούς Mark Rylance και Stephen Fry , καθώς και η βραβευμένη απόδοση του Ρότζερ Αλάμ στο «Ερρίκος IV, Μέρος 1ο» και «Ερρίκος IV , Μέρος 2ο».

Κλασσικά έργα, όπως  «Το ημέρωμα της στρίγγλας» και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα » είναι μόνο μερικά από τα αριστουργήματα που είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Οι ταινίες, που διατίθεται προς ενοικίαση για £ 3,99 ( € 5,1 , 6,4 δολάρια ) ή προς αγορά για £ 7,99 στην πλατφόρμα GlobePlayer.tv είναι συμβατές με «έξυπνα» κινητά και ταμπλέτες, ενώ η παρουσιάση του κάθε έργου ξεχωριστά είναι εφάμιλλη με την θέαση μιας ζωντανής παράστασης. 

«Το θέατρο ψάχνει νέους, τολμηρούς τρόπους για να συστήσει τα έργα του Σαίξπηρ σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Dominic Dromgoole.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή