Ελληνοαγγλικό λεξικό στην online πύλη γλωσσών bab.la

Ελληνοαγγλικό λεξικό στην online πύλη γλωσσών bab.la

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η διαδραστική διαδικτυακή πύλη γλωσσών bab.la λανσάρει σήμερα την Ελληνική της έκδοση μαζί με το Ελληνοαγγλικό λεξικό ως την 39η προσθήκη στη σειρά λεξικών που προσφέρει. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή για την προσθήκη της Ελληνικής γλώσσας καθώς η bab.la έχει μόλις ολοκληρώσει την επαναπροώθηση όλων των προϊόντων γλώσσας της.

«Η ελληνική, μια από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες, ήταν απούσα από τα λεξικά της bab.la ως αυτή τη στιγμή. Ενώ κανονικά ο χρόνος μας εστιάζεται παραπάνω στην βελτίωση της ποιότητας των λεξικών που έχουμε ήδη κυκλοφορήσει, νιώσαμε ότι τα Ελληνικά είναι μια γλώσσα κλειδί την οποία έπρεπε να μπορούμε να διαθέσουμε. Είχαμε πολλούς χρήστες που την ζητούσαν και είμαστε βέβαιοι ότι θα ληφθεί πολύ θετικά», είπε η επικεφαλής περιεχομένου Joanna Maschke. 

«Φυσικά, υπάρχουν ήδη μερικά Ελληνοαγγλικά λεξικά στο διαδίκτυο, αλλά η έρευνα μας έδειξε ότι υφίσταται ακόμη ένα μεγάλο κενό σε αυτόν τον τομέα, το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί. Η ελληνική γλώσσα αριθμεί παραπάνω από 13 εκατομμύρια ομιλητές ανά τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι η γλωσσική γνώση και η τεχνική τεχνογνωσία μας θα βοηθήσουν όσο το δυνατό περισσότερους χρήστες».

Μαζί με αποδόσεις όρων, γραμματικές πληροφορίες, και συνώνυμα η bab.la προσφέρει καθοδήγηση προφοράς και παραδείγματα φράσεων για καλύτερη κατανόηση. Στο ελληνικό φόρουμ, οι χρήστες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την Ελληνική γλώσσα, κουλτούρα, γραμματική και να λάβουν απαντήσεις από άλλα μέλη της κοινότητας bab.la, ή μπορούν να συζητήσουν την ορθογραφία και χρήση διαφόρων λέξεων και φράσεων.

Επιπλέον, ενθαρρύνουμε τους χρήστες να συμμετάσχουν μαζί μας στην επέκταση του λεξικού. «Ήδη έχουμε δημιουργήσει μια σταθερή βάση για το Ελληνοαγγλικό λεξικό, με πολλές ακριβείς και λεπτομερείς αποδόσεις όρων. Παρ'όλα αυτά, η Ελληνική είναι μια γλώσσα με πλούσια ιστορία και εξελίσσεται συνεχώς. Εμείς προσκαλούμε τον ελληνόφωνο κοσμο να μας βοηθήσει να κρατήσουμε το λεξικό ενήμερο», εξηγεί ο Γιώργος Παναγιώτου, διαχειριστής περιεχομένου για το ελληνικό λεξικό.

Η ελληνική έκδοση της πύλης γλωσσών bab.la μπορεί να βρεθεί στην διεύθυνση: http://www.babla.gr/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή