Κύκλωμα εισέβαλε ηλεκτρονικά για… αποδοτικότερες επενδύσεις

Κύκλωμα εισέβαλε ηλεκτρονικά για… αποδοτικότερες επενδύσεις

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έρευνα σε ζητήματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο αποκάλυψε την ύπαρξη ενός κυκλώματος το οποίο αποσπούσε εταιρικά μυστικά με σκοπό τη χειραγώγηση των χρηματιστηριακών αγορών. Σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας, FireEye, το εν λόγω κύκλωμα είχε εισβάλει σε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς περισσότερων των 100 εταιρειών, με την πλειοψηφία εξ αυτών στον φαρμακευτικό κλάδο.

Η FireEye απέφυγε να κατονομάσει τις εταιρείες που έπεσαν θύμα του κυκλώματος ενώ δεν μπορεί να γνωρίζει ακριβώς με ποιον τρόπο αξιοποιήθηκαν οι πληροφορίες σε χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. «Επιδίωκαν να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες που θα τους έδιναν πλεονέκτημα σε επερχόμενες χρηματιστηριακές διακυμάνσεις», τόνισε το στέλεχος της FireEye, Τζεντ Γουίντον. Τα θύματά τους ποικίλλουν από μικρές μέχρι και πολύ μεγάλες εταιρείες. Ανάμεσα στις πληροφορίες που αποκτούσαν μέσα από τις ηλεκτρονικές εισβολές τους ήταν έγγραφα συγχωνεύσεων, νομικές υποθέσεις, επιχειρηματικά πλάνα ανάπτυξης, ερευνητικά αποτελέσματα, κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή