Επιστρέφει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας η Nokia

Επιστρέφει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας η Nokia

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστροφή της Nokia στην αγορά των κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρατζίβ Σούρι. Η Nokia είχε πωλήσει πέρυσι το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της στην Microsoft προς 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Σούρι, παραχωρώντας συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Manager Magazin, δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να επιστρέψει δυναμικά στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων.

«Η Microsoft κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Σούρι. «Εμείς απλά θα τα σχεδιάζουμε και στη συνέχεια θα κάνουμε διαθέσιμο το brand name για άδεια», πρόσθεσε ο ίδιος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση ενός κατάλληλου συνεργάτη.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει κάποιος υποψήφιος πλειοδότης, ο Σούρι απάντησε: «Οποιοσδήποτε μπορεί να βελτιώσει την επιχείρηση μακροπρόθεσμα αποτελεί έναν καλό αγοραστή».

Η Nokia είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι σχεδίαζε να ξοδέψει 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Alcatel-Lucent, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω την επιτυχημένη επιχείρησή της εξοπλισμού δικτύων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή