ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαθέσιμα από σήμερα τα Windows 10

diathesima-apo-simera-ta-windows-10-2095361

Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεση των Windows 10 από τη Microsoft σε 190 χώρες. Τα Windows 10 υπόσχονται μια πιο προσωπική και φυσική εμπειρία, η οποία θα είναι ενιαία σε όλες τις συσκευές των χρηστών, ενώ θα παρέχουν συνεχώς καινοτόμα χαρακτηριστικά και ενημερώσεις ασφαλείας. Σε μία κίνηση που συνιστά αλλαγή πλεύσης για την αμερικανική εταιρεία, το λειτουργικό θα διατεθεί ως δωρεάν αναβάθμιση για όσους έχουν ήδη Windows 7 και Windows 8.1. 

Τα Windows 10 επαναφέρουν το  Start menu το οποίο οι χρήστες γνωρίζουν και αγαπούν, το οποίο  τους επιτρέπει επίσης να βρίσκουν εύκολα τα αρχεία τους, τις καρφιτσωμένες εφαρμογές και τα αγαπημένα τους. Τα  Windows 10 ξεκινούν και επανέρχονται γρήγορα, ενώ βοηθούν τις μπαταρίες να διαρκούν περισσότερο. Πιο ασφαλή από ποτέ, τα Windows 10 περιλαμβάνουν το Windows Hello, το Microsoft Passport και το Windows Defender για προστασία από κακόβουλα λογισμικά, ενώ δεσμεύονται στο να παρέχουν δωρεάν ενημερώσεις ασφαλείας για την υποστηριζόμενη διάρκεια ζωής της συσκευής. Κατάλληλα για χρήση είτε με πληκτρολόγιο, είτε μέσω της αφής, η αναβάθμιση των Windows 10 είναι σχεδιασμένη, ώστε να είναι συμβατή με όλες τις συσκευές και εφαρμογές  Windows.

Τα Windows 10 προσαρμόζονται με τους ανθρώπους για μια πιο προσωπική εμπειρία.  Η Cortana, η πρώτη πραγματική ψηφιακή βοηθός του κόσμου βοηθάει τους χρήστες να κάνουν περισσότερα σε όλες τις συσκευές τους. Η Cortana μαθαίνει όλες τις προσωπικές  προτιμήσεις ώστε να προσφέρει σχετικές προτάσεις, γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και σημαντικές υπενθυμίσεις μέσω ομιλίας ή πληκτρολόγησης. Το Windows Hello καλωσορίζει τους χρήστες με το όνομα τους και τους επιτρέπει να εισέλθουν στον υπολογιστή τους χωρίς τη χρήση κωδικού, παρέχοντας τους πιο άμεση και ασφαλή πρόσβαση στις Windows 10 συσκευές τους μέσω βιομετρικής αναγνώρισης. Τα Windows 10 επιτρέπουν στους ανθρώπους να αλληλοεπιδρούν με τη συσκευή τους μέσω του παραδοσιακού ποντικιού και πληκτρολογίου, ή μέσω πιο φυσικών τρόπων όπως είναι η φωνή, το ειδικό στυλό ή χειρονομίες.

Περισσότερη παραγωγικότητα

Τα Windows 10 θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα πράγματα με πολύ λιγότερη προσπάθεια από ποτέ. Ο Microsoft Edge, ο καινούργιος browser ο οποίος είναι σχεδιασμένος ώστε οι χρήστες να κάνουν πράγματα online με νέους τρόπους, προσφέρει ενσωματωμένη γραφή, δυνατότητες να μοιράζονται πληροφορίες, και το reading view. Με την Cortana ενσωματωμένη, ο Microsoft Edge προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα και περιεχόμενο βασισμένο σε προσωπικά ενδιαφέροντα και προτιμήσεις. Γρήγορος, εκσυγχρονισμένος  και προσωπικός, ο Microsoft Edge βοηθάει  τους ανθρώπους να επικεντρώνονται μόνο στο περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει ενώ έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στο διαδίκτυο. 

Τα Windows 10 προσφέρουν μια οικεία και σταθερή εμπειρία σε όλες τις συσκευές. Το  Continuum επιτρέπει τη μετατροπή των συσκευών, δίνοντας τη δυνατότητα σε ένα tablet να μεταμορφωθεί σε υπολογιστή, και ξανά πάλι σε tablet και για ένα τηλέφωνο Windows να λειτουργεί σαν υπολογιστής.  Το Xbox σε Windows 10 φέρνει το διευρυμένο  Xbox Live gaming δίκτυο και στους Windows 10 υπολογιστές και στα tablets. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν με τους φίλους τους σε Windows 10 υπολογιστές και σε Xbox One, κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε παιχνιδιού στον υπολογιστή, και να μοιραστούν περιεχόμενο με τη χρήση του Game DVR. Επιπλέον, μπορούν να κάνουν stream παιχνίδια απευθείας από την κονσόλα Xbox One σε ένα Windows 10 tablet ή υπολογιστή που έχουν στο σπίτι τους. Τα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για DirectX 12 σε Windows 10 θα είναι πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά με καλύτερες δυνατότητες γραφικών. 

Διαθεσιμότητα αναβάθμισης  

Από σήμερα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα  Windows 10 για υπολογιστές και tablets, αξιοποιώντας τη δωρεάν αναβάθμιση, ή την εγκατάσταση τους σε νέες συσκευές Windows 10. Οι νέες συσκευές Windows 8.1 θα μπορούν εύκολα να αναβαθμιστούν με Windows 10, ενώ ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων θα μπορεί να βοηθήσει με τη διαδικασία αναβάθμισης νέων συσκευών. Ξεκινώντας από σήμερα, οι άνθρωποι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να κρατήσουν την δωρεάν αναβάθμιση τους. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη σελίδα Windows.com.

Τα Windows 10 για τις υπόλοιπες συσκευές θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στη χρονιά.