«Marketplace»: Αγοραπωλησίες μέσω Facebook

«Marketplace»: Αγοραπωλησίες μέσω Facebook

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook εγκαινίασε σήμερα μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι πλήρως αφιερωμένη στην αγορά και πώληση αντικειμένων και προϊόντων μεταξύ των μελών του, επιχειρώντας να ανταγωνιστεί τον όμιλο διαδικτυακού εμπορίου eBay και τον ιστόποπο αγορών μεταξύ ιδιωτών Craigslist.

Οι χρήστες που θέλουν να πουλήσουν ένα αντικείμενο θα μπορούν να το φωτογραφίζουν και κατόπιν να αναρτούν τη φωτογραφία σε αυτήν την ειδική πλατφόρμα που έχει ονομαστεί «Marketplace», περιγράφει το Facebook.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία θα επιτρέπεται αρχικά στους χρήστες άνω των 18 ετών που διαμένουν στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία.

Το «Marketplace» θα είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα του Facebook, τόσο για τους χρήστες του Facebook που διαθέτουν τηλέφωνα iPhone όσο και για εκείνους που έχουν τηλέφωνα εξοπλισμένα με το λειτουργικό σύστημα Android (Google).

Η υπηρεσία αυτή, που ενδέχεται να προκαλέσει ανακατατάξεις στον τομέα του διαδικτυακού εμπορίου και των online αγγελιών, θα είναι διαθέσιμη επίσης στους επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά και σε άλλες χώρες τις επόμενες ημέρες.

Το Facebook επισημαίνει ότι περίπου 450 εκατομμύρια χρήστες του εκμεταλλεύονται ήδη τον ιστότοπο και το δίκτυο επαφών που έχουν αναπτύξει για να πουλήσουν ή να αγοράσουν αντικείμενα όπως αυτοκίνητα, έπιπλα ή ακόμα και ρούχα για μωρά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή