ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις του iPhone

ptosi-kategrapsan-oi-poliseis-toy-iphone-2157582

Μείωση στις πωλήσεις του δημοφιλούς της κινητού τηλεφώνου iPhone για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο ανέφερε η Apple σε σχετική ανακοίνωσή της, ωστόσο οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν τις 45,51 εκατομμύρια συσκευές iPhone στους τρεις μήνες μέχρι την 24η Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις της Wall Street για 45 εκατομμύρια. Παρόλα αυτά καταγράφηκε μια μείωση 5% στις πωλήσεις των 48 εκατ. συσκευών την ίδια περίοδο πέρσι.

Στην ανακοίνωσή της η Apple προβλέπει επίσης υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα κατά την περίοδο των εορτών, μεταξύ 76 και 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, κατά το τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα της εταιρείας κατέγραψαν μείωση της τάξης του 9%, στα 46,85 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα ετήσια έσοδα της Apple μειώθηκαν για πρώτη φορά από το 2001, υπογραμμίζοντας μια επιβράδυνση στις πωλήσεις των δημοφιλών της smartphone και τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει με άλλες εταιρείες, ιδιαίτερα κινέζικες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, κατάφερε, σε ανακοίνωσή του να σκιαγραφήσει μια πιο ρόδινη εικόνα. Επεσήμανε ότι η εταιρεία σημείωσε άνοδο στα έσοδα της τάξης του 24% από υπηρεσίες όπως το Apple Music και το Apple Pay. Δήλωσε επίσης ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση των καταναλωτών στο iPhone 7, αφού η παγκόσμια ζήτηση, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, ξεπερνά την προσφορά.

Στελέχη της Apple δήλωσαν ότι η ζήτηση για το νέο iPhone 7 είναι πολύ δυνατή, παρά την πτώση των εσόδων το τέταρτο τρίμηνο στην Κίνα και την Αμερική, τις δύο σημαντικότερες αγορές παγκοσμίως.

Στο χρηματιστήριο, οι μετοχές της Apple κατέγραψαν πτώση της τάξης του 3%, φτάνοντας τα 114,80 δολάρια.