ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Τwitter θα καταργήσει το «αυγό» του

to-twitter-tha-katargisei-to-aygo-toy-2183938

To Τwitter πρόκειται να εισαγάγει μία νέα φωτογραφία προφίλ προκειμένου να ενισχύσει τις τάσεις της αυτόνομης έκφρασης. Η νέα φωτογραφία, η οποία αποτελείται από ένα κεφάλι και ώμους, σχεδιάστηκε προκειμένου να δώσει έναυσμα στους χρήστες της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης να ανεβάσουν τις δικές τους φωτογραφίες.

Τα τελευταία επτά χρόνια οι νέοι λογαριασμοί της ιστοσελίδας διέθεταν ένα αυγό στη σελίδα του προφίλ τους προκειμένου να τοποθετήσουν εκεί τη φωτογραφία τους. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για έναν χαριτωμένο συνδυασμό με την εικόνα του πουλιού που χαρακτήριζε την ιστοσελίδα.

Ωστόσο, την Παρασκευή το Twitter ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αντικαταστήσει το αυγό με διαφορετικά σχήματα, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες έκφρασης των χρηστών αλλά και να κόψει τα δεσμά από την κακοποίηση και τις επιθέσεις των τρολ στην πλατφόρμα. Κάποιοι χρήστες πρόκειται να διατηρήσουν το «αυγό» το οποίο θεωρούν χαριτωμένο και διασκεδαστικό, αναφέρει κάποιος χρήστης σε μπλογκ. Η νέα φωτογραφία προφίλ, μία σιλουέτα που απεικονίζει ώμους και κεφάλι, θα μοιάζει εντελώς κενό, ενθαρρύνοντας έτσι τους χρήστες να τοποθετήσουν εκεί τις φωτογραφίες τους.

Το χαρακτηριστικό «αυγό» στο προφίλ των χρηστών στιγματίστηκε εξαιτίας της εμφάνισής του σε λογαριασμούς που είχαν μοναδικό στόχο να παρενοχλήσουν κάποιους άλλους χρήστες. «Αυτή η πρακτική δημιούργησε έναν σύνδεσμο ανάμεσα στο περίφημο “αυγό” και την αρνητική συμπεριφορά, κάτι που δεν είναι δίκαιο για τους ανθρώπους που είναι ακόμα καινούργιοι στο Twitter και που δεν έχουν τοποθετήσει φωτογραφία στον λογαριασμό τους». Πολλοί από τους χρήστες πίστεψαν πως η ανακοίνωση ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο.

Το 2006, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Twitter, η φωτογραφία προφίλ είχε το σχήμα της σιλουέτας ενός ατόμου και το «αυγό» έλαβε σάρκα και οστά το 2010.