Προσοχή ο Κουβέλης δαγκώνει

Προσοχή ο Κουβέλης δαγκώνει

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δηλώσεις κατοίκων των Γιαννιτσών που προσήχθησαν προληπτικώς στο Α.Τ. για να αποτραπούν εκδηλώσεις αποδοκιμασίας στην ομιλία του Φωτίου Φανουρίου Κουβέλη, του υπουργού: Ο ένας λέει ότι έπινε τον καφέ του με τον γιο του, ο άλλος ότι είχε πάει να καταθέσει ένα δελτίο τυχερού παιγνίου. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι δεν ήξεραν καν ότι ο Κουβέλης θα επισκεφθεί την ιστορική τους πόλη. Τι να πουν οι άνθρωποι; Oτι δεν είχαν να κάνουν κάτι καλύτερο σαββατιάτικα και, όταν έμαθαν ότι έστω για μερικές ώρες θα κυκλοφορεί ανάμεσά τους ένας Κουβέλης, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να ακουστεί η φωνή τους; Κι αν τους συνελάμβαναν εκ των υστέρων, τι θα έλεγαν; «Με έπιασαν στην ομιλία του Κουβέλη. Hμουν ο μόνος που δεν είχα κοιμηθεί και το θεώρησαν ύποπτο». Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Η κράτηση επί δυόμισι ώρες στο τμήμα ή η καζούρα.

Oμως επειδή από σήμερα αποφάσισα να είμαι αντικειμενικός, δεν μπορώ να αγνοήσω και την πλευρά Κουβέλη. Ο κ. Κουβέλης είναι ένας άνθρωπος μειλίχιος και μετρημένος. Το ξέρει η Ρούμελη, το ξέρει ο Μοριάς, το ξέρει ο κόσμος όλος. Κάτω όμως από τη σταχτιά του κόμη και τον σεμνό μύστακα εξακολουθεί να καίει το πάθος μιας ασυμβίβαστης ψυχής, η φλόγα που μένει ζωντανή στη στάχτη που άφησαν τα καυσόξυλα. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι, όταν τον ακούν να μιλάει, αισθάνονται το γνώριμο βάρος στα βλέφαρα που σε προϊδεάζει για τη λύτρωση του ύπνου. Μην ξεγελιέστε. Ανάμεσα στις λέξεις και στις φράσεις κρύβεται η ουσία των λόγων του που μόνον όσοι καταφέρουν να μείνουν ξύπνιοι την αντιλαμβάνονται. Oταν δε οι αρχές ασφαλείας τού ανακοίνωσαν πως το σαββατιάτικο πρωινό κυλάει ήρεμα στα Γιαννιτσά και κανείς δεν ασχολείται με την ομιλία του, ο δαιμόνιος αντελήφθη αμέσως την ύπουλη δράση των συνωμοτών. «Τόσα έξοδα μετακίνησης και να περάσει η ομιλία μου χωρίς ούτε μία διαμαρτυρία», σκέφτηκε. Με την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει, έδωσε αμέσως εντολές ώστε να χρισθούν κάποιοι κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι για να μπορεί να δικαιολογήσει τα έξοδα της μετακίνησης. Ο Κουβέλης είναι φύλακας που δεν γαυγίζει. Δαγκώνει την κατάλληλη στιγμή.

Υ.Γ: Mea culpa. Ζητώ συγγνώμη αν επέτρεψα σε ορισμένους αναγνώστες να παρεξηγήσουν το σημείωμά μου για τον Ν. Γεωργιάδη. Aλλοι το διάβασαν σαν δικόγραφο, άλλοι σαν απολογία του εμπλεκομένου. Δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Προσπάθησα, όπως κάνω πάντα, να ιχνογραφήσω τον τρόπο με τον οποίον καταγράφηκε στα δημόσια ήθη η θλιβερή αυτή υπόθεση. Αν δεν τα κατάφερα, mea culpa. Το ξέρω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το φέρει ο γράφων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή