Ασυλο αδέσποτων

1' 56" χρόνος ανάγνωσης

Είπαμε πολλά για το πανεπιστημιακό άσυλο που επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα φτάσαμε στις εσχατιές του παραλογισμού και θα κληθεί η Δικαιοσύνη να ορίσει με ποιους όρους μπορεί ένας δήμος να μαζέψει τα αδέσποτα σκυλιά από τον ακαδημαϊκό χώρο.

Δεν αστειευόμαστε, αν και η υπόθεση μοιάζει με κωμωδία τρίτης διαλογής από εκείνες που φτιάχνει το Χόλιγουντ για ηλίθιους. Αντιγράφουμε από σχετικό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων: «Σε μήνυση κατά του Δήμου Κοζάνης ως προς το θέμα της περισυλλογής των αδέσποτων σκύλων προχώρησε σήμερα ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιος Γκανάτσιος (…) ο οποίος ανέφερε ότι στις συνεχείς οχλήσεις του ιδρύματος, η δημοτική αρχή “έκανε επίκληση του ακαδημαϊκού ασύλου προκειμένου το συνεργείο περισυλλογής και η δημοτική αστυνομία να προσέλθουν στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος και παρότι προχωρήσαμε στην άρση του ασύλου από την 1 έως τις 8 Μαρτίου δεν έγινε περισυλλογή από τα συνεργεία του δήμου”».

Ας το προσέξουμε λιγάκι: Ο πρύτανης του ΤΕΙ δηλώνει ότι «προχωρήσαμε στην άρση του ασύλου από την 1 έως τις 8 Μαρτίου». Για τα αδέσποτα! Συνεδρίασε κοτζάμ Πρυτανικό Συμβούλιο κι έκλεισε ραντεβού των σκυλιών με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μεταξύ 1-8 Μαρτίου! Ορθώς έπραξε, διότι ο νόμος Γαβρόγλου προβλέπει:

«Επιτρέπεται η επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των ΑΕΙ αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της ζωής και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου». Τα αδέσποτα δεν εμπίπτουν στην περίπτωση «των κακουργημάτων των εγκλημάτων κατά της ζωής». Κανέναν περαστικό μπορεί να κυνηγήσουν. Μέχρις εκεί…

Ο παραλογισμός του ασύλου δεν τελειώνει εδώ. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοζάνης αναφέρει στο ΑΠΕ ότι η απόφαση της πρυτανείας προέβλεπε μεν την άρση του ασύλου, αλλά δεν περιλάμβανε την παρουσία της αστυνομίας, κάτι που είχαμε εγγράφως ζητήσει.  Και συμπλήρωσε ότι «στους κόλπους του ιδρύματος υπάρχει μια ομάδα πολιτών που παρ’ όλες τις επιθέσεις που έχουν γίνει δεν επιθυμεί την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων». Προφανώς αναφέρεται στους «μαχητικούς οικολόγους», οι οποίοι θα υπερασπιστούν με κλωτσομπουνίδια την ελεύθερη μετακίνηση των σκυλιών, όπου αυτά επιθυμούν. Είναι και αυτοί μέρος του «ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος».

Να σημειώσουμε ότι για μια απλή διαδικασία, που σε όλες τις χώρες του κόσμου γίνεται αυτομάτως, ασχολούνται η πρυτανεία ενός ΤΕΙ, ένας δήμος και φτάνει στη Δικαιοσύνη. Είναι πρώτης τάξεως υλικό για κωμωδία, αλλά δυστυχώς δεν ζει ο Δημήτρης Ψαθάς για να τη φτιάξει σε έναν τόμο με τίτλο «Η Θέμις έχει τρέλα»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT