80 χρoνια πριν… 19-3-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ: Οι Αραβες φοιτηταί του μουσουλμανικού πανεπιστημίου του Αζχαρ συνέλεξαν από τα βιβλιοπωλεία του Καΐρου όλα τα αντίτυπα του γνωστού έργου του Μπέρναρ Σώου «Αγία Ιωάννα» και τα έκαυσαν εις μίαν πλατείαν.

ΟΛΝΤ ΒΙΚ: Εις τας 29 Μαρτίου θα κάμη την εμφάνισίν του από της σκηνής του «Βασιλικού» Θεάτρου ένα εκλεκτόν αγγλικόν θεατρικόν συγκρότημα: ο θίασος του «Ολντ Βικ». […] Το θέατρον «Ολντ Βικ» είναι το θέατρον του Λαού εις το Λονδίνον και η μόνη αγγλική σκηνή που ανήκει εις δημοσίαν οργάνωσιν […], σύμφωνα δε με τας διατάξεις του οργανισμού της, τα εισιτήρια του θεάτρου αυτού πρέπει να είναι –και είναι– προσιτά εις τον πτωχόν κόσμον: τους τεχνίτας, τους εργάτας, τους απόρους φοιτητάς.

«ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΝΥΧΤΕΣ»: Εγένετο εις τον «Γυναικείον Σύλλογον Γραμμάτων και Τεχνών» η τελετή απονομής του εκ 5.000 δραχμών επάθλου εις την συγγραφέα του καλυτέρου λογοτεχνικού έργου. […] Εκ των 9 υποβληθέντων λογοτεχνικών έργων, η επιτροπή εβράβευσε το βιβλίον της κυρίας Μέλπως Αξιώτη: «Δύσκολες Νύχτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή