80 χρoνια πριν… 30-5-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΡΔΟΣ ΝΤΩΒΙΝ: Αι αγγλικαί εφημερίδες αφιερώνουν μακράς νεκρολογίας εις τον αποθανόντα προχθές και κατά μοιραίαν σύμπτωσιν μόλις επερατώθη η δαπάναις αυτού ανεγερθείσα Στοά, η οποία πρόκειται να στεγάση τα Ελγίνεια Μάρμαρα, μέγαν φιλότεχνον και βαθύπλουτον λόρδον Ντώβιν. Ο Ντώβιν ήτο γνωστός ως «ο άνθρωπος των αιθουσών πλειστηριασμού», διότι δεν άφισε καμμίαν δημοπρασίαν έργων τέχνης εις την οποίαν να μην παρευρεθή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΝΟΝΟΥ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ισμέτ Ινονού […] εδήλωσεν ότι η Ανθρωπότης διέρχεται σοβαράν κρίσιν ανασφαλείας. «Η ανασφάλεια αύτη δεν δύναται να διαρκέση. Ή θα αλληλοσφαγώμεν ή θα επικρατήση η λογική. […] Αφού διεκανονίσαμεν όλας τας διαφοράς μας, ενδιαφερόμεθα όπως οι γείτονές μας ευρίσκωνται εν ασφαλεία. Κάθε κίνδυνος απειλών τους γείτονάς μας αποτελεί κίνδυνον, ο οποίος θα πλήξη και ημάς βραδύτερον».

ΥΠΕΡ ΕΙΡΗΝΗΣ: Αγγέλλεται εκ Μελβούρνης ότι 60.000 καθολικοί μετέσχον μεγάλης συγκεντρώσεως, που εγένετο υπέρ της ειρήνης, επευφημίσαντες ζωηρώς τους ρήτορας, οι οποίοι ετόνισαν ότι ο πόλεμος είναι δυνατόν να αποσοβηθή διά της φιλειρηνικής θελήσεως των λαϊκών μαζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή