80 χρόνια πριν στην «Κ» 2 – VI – 1939

80 χρόνια πριν στην «Κ» 2 – VI – 1939

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ: Η γερμανική πρωτεύουσα υπεδέχθη σήμερον με εξαιρετικήν θερμότητα και μεγαλοπρέπειαν τον Αντιβασιλέα Παύλον της Γιουγκοσλαυίας και την σύζυγόν του πριγκίπισσαν Ολγαν. […] Οποία σημασία αποδίδεται εν Βερολίνω εις τας φιλικάς γερμανο-γιουγκοσλαυικάς σχέσεις συνάγεται σαφώς από τας εξωτερικάς εκδηλώσεις της επισήμου επισκέψεως ταύτης. […] Την μεσημβρίαν όλα τα καταστήματα και όλαι αι επιχειρήσεις έκλεισαν. Επίσης έκλεισαν τα σχολεία. Από της μεσημβρίας, εκατοντάδες χιλιάδων Βερολινέζων συνέρρευσαν εις τας οδούς από τας οποίας διήλθεν η πομπή των επισήμων οχημάτων διά να μεταβή από του σταθμού εις το ανάκτορον «Μπελ Βυ». […] Τριάκοντα χιλιάδες άνδρες των αστυνομικών σωμάτων διετέθησαν διά την τήρησιν της τάξεως. Προ των ανδρών δε αυτών είχον παραταχθή αποσπάσματα στρατού, σχηματίζοντα ζώνην. Η συνοδεία των αυτοκινήτων των επισήμων διήλθεν αργά μεταξύ των εκατέρωθεν της οδού συγκεντρωμένων μυριάδων Βερολινέζων, οι οποίοι προέβησαν εις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις.

«ΘΕΤΙΣ»: Βαθυτάτη συγκίνησις κατέχει τους αγγλικούς ναυτικούς κύκλους και την δημοσίαν γνώμην διά την τύχην του νεοτεύκτου υποβρυχίου «Θέτις», το οποίον καταδυθέν περί ώραν 13.30΄, εις απόστασιν 50 μιλίων από του Λίβερπουλ και εις τα ανοικτά του Μπύρκενχεντ, όπου εξετέλει δοκιμάς, δεν εθεάθη έκτοτε ενώ έπρεπε να ανέλθη εις την επιφάνειαν την 16.30΄ ώραν, θεωρείται δε ως βυθισθέν.

ΠΕΡΙ ΑΚΡΕΟΦΑΓΙΑΣ: Λόγω του ότι από του αρξαμένου μηνός επιτείνεται η τουριστική κίνησις της χώρας […], δι’ αποφάσεως του κ. Υφυπουργού της Αγορανομίας αναστέλλεται από σήμερον η αγορανομική διάταξις «περί ακρεοφαγίας κατά την Τετάρτην και Παρασκευήν» διά τα εστιατόρια των ξενοδοχείων ύπνου Αθηνών και Κηφισιάς και ωρισμένων λουτροπόλεων, εις τας οποίας υπάρχουν ιαματικαί πηγαί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή