Απύλωτα στόματα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στήνεις ένα τείχος από το Δέλτα του Εβρου ώς το τριεθνές, βάζεις κι ένα ναρκοπέδιο ωραίο, όπως έκαναν οι Βούλγαροι από την άλλη πλευρά και είσαι μια χαρά». Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος  Βελόπουλος, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιo και ο οποίος φιλοδοξεί να μας κυβερνήσει, μας λέει πώς θα ξεμπερδέψουμε με τους κατατρεγμένους (πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες) που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.

Απλά πράγματα. Οπως με τα μαντζούνια και τις αλοιφές (του) ο εν λόγω γιατρεύει πάσα νόσον, έτσι μας προτείνει τις νάρκες ως το φάρμακο για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων συνανθρώπων μας. Μόνο που  (ευτυχώς) ο πολιτισμένος κόσμος επέλεξε με τη Συνθήκη της Οττάβας το 2008 να απαγορεύσει τις νάρκες κατά προσωπικού, ώστε να πάψουν να κομματιάζονται αθώοι άνθρωποι. Το «ωραίο ναρκοπέδιο», που ο επί της γης έμπορος των «αυθεντικών επιστολών» του Ιησού, ονειρεύεται για τον Εβρο, εκκαθαρίστηκε ήδη από τις νάρκες, αφήνοντας πίσω του φρικιαστικές  ιστορίες.

Στα αυτιά των κατοίκων της παραποτάμιας περιοχής ηχούν ακόμα οι κραυγές των ακρωτηριασμένων ανθρώπων και οι ναρκαλιείς του στρατού δυσκολεύονται να απαλλαγούν από τις εφιαλτικές εικόνες των διαμελισμένων παιδιών και τις ανθρώπινες σάρκες στα δέντρα και στους θάμνους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εργασίας του ιατροδικαστή Αλεξανδρούπολης Παύλου Παυλίδη, από το 2000 έως και το 2008 σκοτώθηκαν στα ναρκοπέδια του Εβρου 50 άνθρωποι και ακρωτηριάστηκαν άλλοι 80. Φτιάξτε ναρκοπέδια όπως έκαναν οι Βούλγαροι από την άλλη πλευρά και θα ησυχάσουμε, μας λέει. Ψεύδεται όταν λέει ότι η Βουλγαρία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ναρκοπέδια στα σύνορά της για να σκοτώνει πρόσφυγες και μετανάστες.

«Πρόκειται για αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, περί κλασικής περίπτωση fake news. Η χώρα μας συμμορφώθηκε από την πρώτη στιγμή με τη Συνθήκη της Οττάβας και όχι μόνο κατέστρεψε τις νάρκες, αλλά σε εργοστάσιό μας έγινε η αχρήστευση και χιλιάδων ελληνικών», μας είπε πηγή του βουλγαρικού ΥΠΕΞ, στην οποία θέσαμε το ερώτημα. Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο «πωλών τοις μετρητοίς» από τηλεοράσεως επικίνδυνες πολιτικές  –και όχι μόνον– ανοησίες χτυπάει και την πόρτα του Κοινοβουλίου. Για να μας πλασάρει και από εκεί τις νάρκες ως φάρμακο για το προσφυγικό. Φρίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή