Ο ΔΗΚΤΗΣ (24/10/19)

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη η συμφωνία Πειραιώς με Intrum

Την ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας με τον σουηδικό όμιλο Intrum για την ίδρυση της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης πιστώσεων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας χθες, 23 Οκτωβρίου 2019. O διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου (φωτ.) σημείωσε σε δήλωσή του ότι «η ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή μόλις σε 4,5 μήνες, καταδεικνύει την ευελιξία και αποτελεσματικότητα της Τράπεζας Πειραιώς». Μας ενθαρρύνει, υπογράμμισε, «η επένδυση της Intrum στην Ελλάδα, καθώς συνιστά μία ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας». Ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι η συνεργασία θα διευκολύνει τη στρατηγική μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και δεσμεύτηκε ότι «τόσο η Τράπεζα Πειραιώς όσο και η Intrum βρίσκονται στο πλευρό των πελατών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία επωφελών και βιώσιμων λύσεων».

Εφθασαν τα μακροσκελή ερωτηματολόγια του ΟΟΣΑ

Αντιμέτωπα με μακροσκελή ερωτηματολόγια του ΟΟΣΑ για κάθε πτυχή της οικονομικής δραστηριότητας, από τα κόκκινα δάνεια μέχρι τη στελέχωση της ΑΑΔΕ, είναι –όπως μαθαίνουμε– αυτές τις μέρες τα υπουργεία και κυρίως αυτό των Οικονομικών. Οι απαντήσεις πρέπει να είναι έτοιμες ενόψει της άφιξης εδώ της αποστολής του ΟΟΣΑ στις 10 Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσει η σύνταξη έκθεσης του Οργανισμού για την ελληνική οικονομία αρκετά αργότερα, περί τον Φεβρουάριο. Αν και μοιάζουν, όπως μας μεταφέρεται, με αυτά του ΔΝΤ, σίγουρα τα ερωτηματολόγια του ΟΟΣΑ κουβαλούν λιγότερο αρνητικό φορτίο. Επιστροφή στην κανονικότητα…

Γρήγορες μεταρρυθμίσεις προτείνει και η Alpha Bank

Αλλη μια φωνή που καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει γρήγορα και αποτελεσματικά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προστέθηκε χθες από την Alpha Bank. Στο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας, η σχετική επισήμανση συνοδεύεται από την επίκληση πρόσφατης μελέτης του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία μια αποτελεσματική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων οφείλει να είναι εμπροσθοβαρής, δηλαδή να εφαρμοσθεί επιτυχώς στα πρώτα στάδια της συνολικής κυβερνητικής θητείας. Μετά την περίοδο αυτή, σημειώνει το δελτίο, το πολιτικό κόστος που συνεπάγονται οι μεταρρυθμίσεις θεωρείται υψηλό, ιδιαίτερα όσο προσεγγίζεται η ημερομηνία της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ανάρτηση εισφορών για μη μισθωτούς

Αναρτήθηκαν και πρέπει να πληρωθούν έως την επόμενη Πέμπτη τα πρώτα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς που εκδόθηκαν μετά την απόφαση του ΣτΕ. Ειδικοί έχουν εκφράσει φόβους πως θα υπάρξει κύμα μη πληρωμής των τρεχουσών εισφορών, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ, τουλάχιστον έως την ψήφιση του νέου νόμου, όμως από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι πρέπει οι εισφορές να εξυπηρετούνται κανονικά. Αλλωστε, δεν αποκλείεται όλο το 2019 να κλείσει με το ισχύον σύστημα, ώστε να γίνει η εκκαθάριση του έτους και στη συνέχεια να εφαρμοστούν οι αλλαγές…

Τηλεδιάσκεψη Σταϊκούρα με τους θεσμούς

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών θα έχει αύριο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (φωτ.), προκειμένου να συζητηθεί η πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν, στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης της ενισχυμένης εποπτείας. Ολα τα ανοιχτά θέματα προβλέπεται να μπουν στο τραπέζι, από τη ΔΕΗ, μέχρι το νέο σύστημα που σχεδιάζει ο κ. Σταϊκούρας για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, και από το σχέδιο «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων μέχρι τα φορολογικά και τις ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση ποντάρει πολλά σε μια θετική έκθεση των θεσμών, στις 20 Νοεμβρίου, τόσο για την ενίσχυση του θετικού επενδυτικού κλίματος, όσο και για τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος, προκειμένου να διεκδικήσει στη συνέχεια τα αιτήματά της για δημοσιονομική χαλάρωση, με μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος. Οπως είπε χθες ο κ. Σταϊκούρας, η κυβέρνηση προσεγγίζει τον συγκεκριμένο στόχο με τεκμηρίωση και υπευθυνότητα. Κάτι που προϋποθέτει, ασφαλώς, μια θετική έκθεση τον Νοέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή