80 χρoνια πριν… 31-12-1939

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΧΙΤΛΕΡ: «Στρατιώται! Το 1939 υπήρξε διά τας ενόπλους δυνάμεις της Γερμανίας έτος διά το οποίον είναι υπερήφανοι διότι αντεμετώπισαν επιτυχώς την δοκιμασίαν. Εχρησιμοποιήσατε νικηφόρως τα όπλα, τα οποία σάς ενεπιστεύθη το γερμανικόν έθνος εις αγώνα, ο οποίος επεβλήθη εις ημάς. Διά της συνεργασίας όλων κατωρθώθη εντός δέκα οκτώ ημερών να αποκατασταθή η ασφάλεια του Ράιχ εν Ανατολή και να επανορθωθή η αδικία των Βερσαλλιών. […] Διά το ερχόμενον έτος θα ευχηθώμεν εις τον Παντοδύναμον, […] όπως μας παράσχη την ευλογίαν του και μας ενισχύση εις την εκπλήρωσιν των καθηκόντων μας. […] Με υπερηφάνειαν και εμπιστοσύνην εγώ και ολόκληρον το έθνος προσβλέπουμεν εις υμάς».

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Την είδατε την χθεσινήν και προχθεσινήν αθηναϊκήν προθήκην παιδικών παιχνιδιών; Επιπολάζουν ακόμα και σήμερον εις αυτήν τα μικρά άρματα μάχης, τα υποβρύχια, τα θωρηκτά, τα όπλα, τα οχυρά και η… Γραμμή Μαζινώ ολόκληρος.

ΒΟΗΘΕΙΑ: Η ελληνική συμμετοχή εις την ανόρθωσιν της τουρκικής καταστροφής εγένετο δεκτή εν Αγκύρα με εκδηλώσεις μαρτυρούσας διά μίαν ακόμη φοράν τους στενούς αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των δύο γειτόνων και συμμάχων λαών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή