80 χρoνια πριν… 20-3-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»: Ο Φύρερ επιβαίνων της ιδιαιτέρας του αμαξοστοιχίας έφθασεν εν Βερολίνω εκ Μπρέννερ, όπου συνηντήθη μετά του κ. Μουσσολίνι. […] Αι πρωιναί ιταλικαί εφημερίδες δημοσιεύουν εις περίοπτον θέσιν τας λεπτομερείας της «ιστορικής συναντήσεως» –όπως τη χαρακτηρίζουν– των αρχηγών της Γερμανίας και της Ιταλίας, και υπογραμμίζουν την εγκαρδιότητά της και την εξαιρετικήν σημασίαν του γεγονότος υπό τας σημερινάς περιστάσεις. […] «Εις την πραγματικότητα η Ιταλία δεν σκέπτεται σήμερον ειμή να συμπληρώση τους εξοπλισμούς της διά την άμυναν των δικαιωμάτων της. Αλλωστε δεν υπάρχει η παραμικρά ένδειξις ότι ο Αξων έχει την πρόθεσιν ν’ αναλάβη πρωτοβουλίαν ειρήνης».

ΤΟΛΜΗΜΑ: Ωρισμέναι ολλανδικαί εφημερίδες δημοσιεύουν λεπτομερείας περί μιας εξαιρετικώς τολμηράς επιθέσεως την οποίαν γερμανικόν υποβρύχιον ενήργησεν εναντίον ατμοπλοίου, παρά τας εκβολάς του Ταμέσεως.

ΘΕΙΟ ΚΑΤΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ: Εις την Ιατρικήν Ακαδημίαν των Παρισίων, ο καθηγητής Λεπέρ ανέπτυξε τας θεραπευτικάς ιδιότητας του θείου εις τα περιπτώσεις αρτηριοπαθείας ή υπερτάσεως. Ο Γάλλος καθηγητής υπεστήριξεν ότι το θείον εις την ελαστίνην, ήτοι το λεύκωμα του αρτηριακού ιστού, έχει την δύναμιν να ανθίσταται εις την πίεσιν της αδρεναλίνης και της τυραμίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή